E, ovako treba... > Plovila
PASARA ISTRANKA
steps:
Mani se Mileta corava posla. Istranka je morsko korito, projektovano za 8-10 ks ( a da ide i sa Tomosom 4), kao sto je Vodicanka u osnovnoj verziji imala jarbol i jedro. A ako hoces da pristajes u plicake i da juris da ti vetar mrsi kosu, onda menjaj camac... sajkaca
Pozdrav 114
Bakara:
Ne verujem ja da bi se Mileta odlucio za tako veliki poduhvat, jer pretpostavljam da to ne opravdava ni cenu plovila, a i pitanje je kakav bi se rezultat postigao. Druga stvar, verovatno ces za sezonu 2018, pozeleti nesto jos vece i jos funkcionalnije, kao ja sajkaca
zankiki:
--- Citat: LSI 04, 11, 2016, 11:33:40 pre podne ---А ја се питам какви су то баксузи пројектовали тако лоше корито (истина продато у хиљадама примерака, и несмањено популарно у протеклих неколико деценија)? Зар није био нико паметан да се сети да је кобилица на таквом кориту вишак?
--- Kraj citata ---
Da, ali pasara je pravljena za more, a za korišćenje na Dunavu bi MOŽDA mogla i bez nje.
Da se razumemo, nikako nisam za brlje ovog tipa, ali ko zna, kada bi se to odradilo možda rezultat i ne bi bio loš?
Bakara:
Dobio bi se takozvani, polu-deplasman, mada znam da taj izraz nije bas tehnicki ispravan. Drugim recima, uspevao bi da izglisira sa dovoljno snage, ali bi za sobom vukao vise vode od gliserskog korita. Uporedjujuci to sa gliserskim koritom, imao bi manju brzinu i vecu potrosnju. Ali mislim da bi za takvu vrstu prepravke i taj camac, trebao motor od minimum 20hp da bi uspeo da ga izbaci iz vode.
To je samo moje "online" iskustvo jer sam ranije citao dosta o tome, tako da ga iznosim sa rezervom hi
MiletaStamat:
Ma normalno nisam mislio da tako nešto radim na svojoj istranci. Nego naleteo na taj video, pa rekoh da postavim možda, neko već ima iskustva. Mada što kažete ne znam kakva bi to istranka bila bez kobilice. A što se tiče nečeg većeg, nije da ne razmišljam ali za sada je dovoljno ovo što sam trenutno kupio. Daj bože do proleća da sredim šta sam naumio. STEPS nemoj da me kritikuješ što nema slika, za sada sam samo nabavio inoh cevi, stavio ih u garažu i čekaju majstora da ih savije za tendu,u pregovorima sam sa jednim plastičarem da mi izlije tablu za ojačanje krmene daske, možda neću stavljat blažujku, već odmah podebljat plastikom, videćemo to je još u razmatranju. Vidiš da ne mirujem, pripreme su u toku a biće i slika . A ti Bakara uspeo si da me nagovoriš da dodjem na Dunav. Biću najverovatnije u Radeckom od proleća.
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju