E, ovako treba... > Plovila
PASARA ISTRANKA
steps:
I pazi kada budes uzimao meru da uzmes u obzir i motor i da nekako izbegnes da ti se kisnica sliva u onu kadu ispred motora.
MiletaStamat:
Će navatam nekog tapetara. Zvao par koji su specijalizovani za cerade za čamce. Skupi do zla boga. Ja sam malo proverio cene cerada, ili onog nautičkog platna, sa drikerima onim koji se zakreću, i dobro drže, sve bi me koštalo maksimum 50 do 6o eura a oni traže od 120 pa do 300 i kusur evrića. Ma da ću je sam krojiti ne dam toliko para. Naplaćuju ruke i po više od 100 posto u dnosu na materijal. Cenim svaki rad ali ne dam toliko para za ruke.
MiletaStamat:
A što si mi rekao da izbegnem da mi se kišnica sliva u onu kadicu. To kažeš verovatno zbog one rupice za odvod vode. Pošto ću raditi zrcalo detaljno, naći ću način i da to rešim i da voda nesmetano otiče iz te kadice a da ne ulazi u kokpit ili ispod patosa, ali to je na redu s proleća kada bude toplije vreme.
steps:
Izvini, sada tek vidim da je na Istranci mnogo jednostavnije napraviti ceradu nego na Vodicanki ( moja ima neka dva rajfeslusa da bi mogla da se namesti kada je motor na njoj), a danas sam sa Draganom razmatrao kako da resim punjenje te kadice, jer je prethodni vlasnik izgleda izbacio ti cevcicu za praznjenje. Bice posla na prolece...
Jel je imas ti na tvojoj Vodicanki???
Na Istranki samo ides u krug sa drikerima i nema neke velike filozofije koliko vidim. Najbolja opcija bi bila kada bi "prekopirao". tj uzeo meru od nekoga ko vec ima napravljenu ceradu....i neko ko ima dovoljno jaku sivacu masinu da moze da "opsije" ceradu u krug... i 25648
MiletaStamat:
Imam na vodičanki, i to je kod nje problem, mora se sve dobro zadihtovati, kada sam je kupio tu je bio ispod šrafova zalepljen neki etison, ja odmah skinuo, i stavio onu neklizajuću plastiku i sa unutrašnje i spoljne strane , ali ostale stare rupe, i tu mi izgleda prolazi voda i kada je velika kiša ulazi kroz njih ispod kokpita. Čim izvadim napolje napuniću silikonom te rupe. A kod istranke je to drugačije rešeno, lakše je montirati ceradu, a voda iz kadice otiče kroz odvodnni kanal. Čitam da vremenom taj kanal bude začepljen ili propadne pa voda odlazi ispod poda. E to ću ja probati sa nekom inox cevčicom da rešim trajno.
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju