E, ovako treba... > Plovila

PASARA ISTRANKA

<< < (12/77) > >>

MiletaStamat:
zna li neko da li se može prohromska mat cev ručno ispolirati da sija. Imam priliku da jeftino uzmem par cevi od prohroma, iskoristio bi ih za ograde, rol bar i sl. na istranci. Kakom su mat, polirao bi ih ali ne znam kako.

Zoran T:
Zavisi ako nisu puno ostecene ili izgrebane...Probaj sa smirglom vodenom oznake 1000 pa posle 2000 i na kraju probaj sa nekom polir pastom "turtlewax"...valjda se tako pise...ili sl imas u prodavnicama auto delova...

Bucho:
Polir pasta bilo koja I stara vunena carapa ili bilo sta od domace vune I puno rada. Ja sam tako od skoro pocrnelog lima napravio kao ogledalo. 114

MiletaStamat:
E hvala, rada se ne bojim. Važno mi je samo da može. Mnogo jeftinije nego da kupujem prohrom polirani u prodavnicama, a cevi su nove nisu nigde oštećene niti izgrebane samo su mat. Ima da ih izglancam dasijaju kao ogledalo. Eto mi zanimacije zimus  jh

MiletaStamat:
Nema poliranja, juče nabavio još dve polirane cevi. Sada ima dovoljno da napravim ogradicu, tendu i još po nešto.

Danas nas ponovo meteorolozi prevarili, najavili lep dan, a evo kiše, i vetra. No to me nije omelo da zaplovim mojom Vodičankom sa Ade, malo niz Savu, pa posle uz Dunav, borili smo se sa vetrom, strujom i maticom ali bili smo jači. Brzinom od otprilike 8 km, stigao do Batajnice, gde sam izvukao čamac i sada je moja flota usidrena u dvorištu. Vodičanka čeka kupca a Istranka čeka sredjivanje i proleće kada će nadam se zaploviti punom snagom.

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju