E, ovako treba... > Plovila

PASARA ISTRANKA

<< < (55/77) > >>

STG:
Ozbiljan camac, nema sta.

MiletaStamat:
E ovo je uživanje a ne kao ja, uvek nešto radim na čamcu  kgk

peckfilipovic:

--- Citat: da se čovek pita  11, 10, 2016, 20:54:00 posle podne ---Poštovani prijatelji, ljubitelji nautike, čamaca, ribolova i još ponšeto. Već znate da sam od pre malo više od godinu dana vlasnik Pasare Vodičanke. S ljubavlju sam je glancao, doradjivao, pravio tendu, nabavio novi motor, komande. Celo leto sam uživao ploveći Dunavom i Savom, što kaže naš drug Laza: Presecao uzduž i popreko reku. Zadovoljan sam bio sa njom ali opet se vraćan na druga Lazu: Uvek nam fali po neki centimetar. E tako i meni, lepa je vodičanka ali falio mi po neki centimatar levo, desno, gore dole. Tako sam rešio da prema svom budžetu nabavim nešto veće. Što kažu ljudi kada nešto voliš, onda imaš i pomalo sreće. Slučajno sam nabasao na oglas koji je dao jedan divan čovek, čika Dragiša, Voleo je čamac i Dunav više i od mene, ali iz zdravstvenih razloga nije više mogao ni na čamac ni na reku. Mada sam mu ja obećao da ću ga na proleće provozati njegovom Pasarom. Pričajući o reci, lepoti plovidbe i još ponečemu dogovorili smo se u dve reči. Sve u svemu Istranka je danas stigla u moje dvorište, i sada zna se, sredi glancanje, doterivanje, nameštanje komandi. Do proleća mora biti spremna da zaplovi Dunavom i Savom, da dostojno zameni svoju manju sestruVodičanku, a vodičanka eto je u oglasima, želeo bih da neko uživa na njoj kao što sam i ja. A bez slika nema ni pravog doživljaja. Prve slike Istranke na novoj destinaciju, mom dvorištu.

--- Kraj citata ---
Neka ti je sa srecom i da te sluzi,a naravno i ti nju.

Sent from my SAMSUNG-SM-G891A using Tapatalk

MiletaStamat:
Hvala Pedja, letos sam je koristio, što ono kažu za sve pare. Skoro svaki dan sam bio na reci. Još do kraja meseca plovi, onda ide u dvorište. Nešto će se još na njoj doraditi, uglancati da bude spremna za sledeću sezonu. Drago mi je da sam, makar ovako virtuelno upoznao čoveka koji voli nautiku. Veliki pozdrav iz Batajnice.

MiletaStamat:
Danas, posle jedne zaiste divno provedene sezone na vodi, moja Pasara odlazi na sidrenje u dvorište. Gotova sezona plovidbe za mene. Sa dozom žalosti natovario sam čamac na prikolicu i dovezao ga u dvorište. Tokom zime i proleća neče se mirovati biće tu raznih dorada, glancanja da bi što spremnije dočekao sledeću sezonu. Danas u Radeckom bilo je zaista živo. Pošto prvi put izvlačim čamac na njihovim navozu, a bas je strmo, malo sam se i plašio kako će sve to izgledati, ali uz dobru organizaciju Vlade i Buce čuvara u Radeckom, nesebičnu pomoc Zvezdana-Zveki66 sa foruma-, mog brata i još par momaka koji su pre mene izvlačili čamac sve je proteklo u najboljem redu, bez po muke čamac je izvučen na put, zakačen za mog Renoa i pravac Batajnica, kako je to izgledalo malo ću vam dočarati fotografijama.

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju