E, ovako treba... > Plovila

PASARA ISTRANKA

<< < (54/77) > >>

Bakara:
Zanimljiv poduhvat :)

Mada, koliko ja znam, sa ovim spojlerom pozadi su poništili onaj švanc koji Pasara ima, i ona sa dovoljno jakim motorom može i da izglisira. Ali opet to nije u potpunosti glisersko korito, već ono što nazivaju "poludeplasmanac". Ako se ne varam, sa motorom ispod 15 ili 20 konja, ovaj nastavak bi možda vukao vodu i pravio talase, tako da bi usporavao korito na manjim brzinama.

U svakom slučaju, dobro je da ima materijala po internetu vezano za Pasaru. Ona tema sa početka posta, što je onaj naš lik nadogradio pasaru je baš dobra. i onaj nastavak kod njega prati liniju korita i ima švanc. Mislim da bi ti tako nešto leglo kako treba ako rešiš da radiš

DuleN:
Da je ova Miletina pasara zivo bice, vec bi 6 infarkta dobila od onoga sta joj se sprema  114

MiletaStamat:
Samo da se ne sedi uzaludno, uvek je lepo da se nešto radi, razmenjuju iskustva, sad šta će se od svega toga realizovati manje je važno. Samo da se plovi i uživa na reci. Šta ću Dule kad sam takav kvariš-praviš  majstor  t6  t5  jh

broker975fx:
A ideja za sredjivanje pasara ima koliko god hoces, dovoljno je prosetato recimo marinom u Budvi i videti svakakve izvedbe. Vecina ih produzuje i rade platformu koja je ujedno i komora. Posto tu dosta ima onih hr modernijih varijanti pasarica pod imenom alba ili tako nekako, lako je bilo prekopirati i raditi nesto slicno. To je ona varijanta poboljsane pasare na koju opusteno idu motori od 50 i vise ks i gde se ona ponasa kao gliser a ne kao klasicni deplasmanac. Nadji to na netu.
Ova slo budzevina je meni totalno ok, delu je mi na pasaru na stereoidima, inace ove godine sam vidjao i nesto sto jako lici na tvoju istranku ali je sigurno blizu 9 m, nije mi jasno sta je to ali je odlicno

Bakara:
To su mozda oni "Adria" camci, ima jedan moj prijatelj sa vode. Oznake su im valjda "Adria 790", i "Adria 800". Ona 790 je duzine 7.9m a sirine 2.8m i obicno imaju brodski motor fine snage. Izgledaju kao veoma uvelicana pasara  jh

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju