E, ovako treba... > Plovila
PASARA ISTRANKA
zveki66:
Mileta, procesljas malo forum Vukovi sa Dunava, mozda gresim ali mislim da se prosle ili pretprosle godine pojavljivao tamo, rekao bih da sam u nekoj temi video
njegovu pasaru.
zankiki:
--- Citat: Bakara 25, 09, 2017, 20:22:28 posle podne ---Bolje da menja, nego da dograđuje...! :D
--- Kraj citata ---
Paaaaa.... to je pitanje. I kad zameniš, a pri tome mislim da zameniš kao što si ti ili ja zamenio, ili većina nas koji nemamo za plovilo da se ispružimo u vrednosti jednog većeg stana, pa da nam neko pravi po našim zamislim i meri, uvek si na kraju kupio (da bi jeftinije prošao) nešto na čemu treba raditi. I to je u redu. Imaš čamac koji možeš da koritstiš i uživaš na vodi, a usput i sređuješ. Ja mislim da ću za jedno godinu dana (a to sam rekao i prošle godine) biti gotov sa svim većim radovima na Marissi.
No, da se ne udaljavam od onog što sam hteo da kažem. Uvek čamac / brod prilagođavamo svojim potrebama. I da sam hteo da menjam brod, verujem da na oglasima nema ni jedan plastični koji ima nazad platformu od metar i po. A meni baš tako odgovara zbog pecanja. Ili iznesemo žena i ja stolice na platformu ujutru i tamo pijemo kafu. Neprocenjivo. Ali kada preteraš sa sređivanjem, i uložiš godine svoga rada u to, onda si se venčao sa tim čamcem, i teško ćeš ga zameniti, što zbog toga što ti je prirastao srcu, a što zbog toga što nekom ko bi ga kupio možda te prepravke ne odgovaraju.
Tako da, ako Mileti pasara odgovara za njegove potrebe i ne planira da je menja (dobro, ovo je u njegovom slučaju diskutabilno), skroz podržavam ovako nešto...
Bakara:
Jeste zankiki, stoji sve što kažeš.
I mene čeka sređivanje i prilagođavanje mojim potrebama, i to je normalna stvar kad su plovila u pitanju.
Tvoja platforma je pun pogodak, ali pre svega zato što imaš čamac kojim si potpuno zadovoljan, i prostorom i funkcionalnošću i motorom, a platforma je došla samo kao plus na sve to. Ja dok sam plovio Tiger Sharkom, znao sam da je tu za nekoliko sezona i da su mi planovi da uzmem veći čamac, tako da nisam hteo ništa specijalno da dograđujem i da trošim mnogo vremena i novca, jer se to neće isplatiti kad ga budem prodao.
Znao sam da imam čvrst i bezbedan čamac sa odgovarajućim motorom, i to mi je bilo dovoljno za taj period :)
Mileti ako Pasara nije dovoljna sa prostorom, onda mu ni platforma neće rešiti taj problem, a imaće izvesno ulaganje što vremena što novca da se to napravi. Po mom mišljenju, sa onakvom platformom osim što bi ulepšao čamac i eventualno dobio minimalno na brzini, ne vidim da bi dobio mnogo korisnog prostora koji mu pretpostavljam treba za neki duži, ili prijatniji boravak na vodi.
Naravno, to je sve star njegovih želja, planova i mogućnosti, a mi smo tu da pomognemo za šta god se odluči 6589
DuleN:
--- Citat: Bakara 26, 09, 2017, 10:18:54 pre podne ---
Mileti ako Pasara nije dovoljna sa prostorom, onda mu ni platforma neće rešiti taj problem, a imaće izvesno ulaganje što vremena što novca da se to napravi. Po mom mišljenju, sa onakvom platformom osim što bi ulepšao čamac i eventualno dobio minimalno na brzini, ne vidim da bi dobio mnogo korisnog prostora koji mu pretpostavljam treba za neki duži, ili prijatniji boravak na vodi.
Naravno, to je sve star njegovih želja, planova i mogućnosti, a mi smo tu da pomognemo za šta god se odluči 6589
--- Kraj citata ---
Sa ovim se 100% slazem
MiletaStamat:
Ne da mi djavo mira, pa stalno listam inernet i razne forume. Naleteh na neki slovenački forum o sredjivanju istranke. Pored ostalog bilo mi zanimljivo ovo podizanje kabine, i izgradnja zadnjeg spojlera produženje vodene linije.
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju