Nautika opšta... > OPŠTA DISKUSIJA
Izvlacenje broda iz vode
neptun:
Uvek brod bude tezi nego sto pise u prospektu.evo kad je albin bio u inostranstvu pricali smo da je tezak 1600 kg.u stvari verovatno prelazi 2 t.ja strasno pazim na tezinu, al ne vredi ,svake godine sve vise i vise stvari u brodu.a ovo kombi vuce bez problema.
STG:
--- Citat: broker975fx 18, 10, 2016, 08:57:18 pre podne ---Jel ima nesto novo za izvlacenje broda pored Brodika, jel zna neko za ove iz ostruznice tu kao ima neki navoz, brod bi vadio ili na prolece a mozda i sada, mada posto sve jedno nece moci da se radi verovatno na prolece
--- Kraj citata ---
Kad kazes Ostruznica i navoz mislis na Mraovica, malo uzvodno od mosta?
Alexa:
--- Citat: Srecko Sojic 18, 10, 2016, 14:01:36 posle podne ---
--- Citat: Alexa 17, 10, 2016, 17:32:44 posle podne ---
--- Citat: Srecko Sojic 17, 10, 2016, 17:04:07 posle podne ---uh ovo izgleda "natovareno"
znas li mozda kolika je ukupna tezina svega ukljucujuci i prikolicu i cime ovo vuces?
--- Kraj citata ---
sajkaca na vagi je bio 2950 kg sa prikolicom, vuce "Ducato 2,8 jtd"
--- Kraj citata ---
ima fino. a koliko je onda tezak ducato ako ti je ovo skoro 3000kg? zar ne prelazis dozvoljenu ukupnu grnicu tereta u sklopu?
--- Kraj citata ---
Ukupna dozvoljena masa skupa (vozlilo i prikolica) je 5450 kg tako da je ok .
Alexa:
--- Citat: neptun 18, 10, 2016, 16:19:23 posle podne ---Uvek brod bude tezi nego sto pise u prospektu.evo kad je albin bio u inostranstvu pricali smo da je tezak 1600 kg.u stvari verovatno prelazi 2 t.ja strasno pazim na tezinu, al ne vredi ,svake godine sve vise i vise stvari u brodu.a ovo kombi vuce bez problema.
--- Kraj citata ---
Da, bio si u pravu. Moglo je to malo da se olaksa (prazni tankovi, sidra, silne stvari u boxevima ) ali, ipak je vise nego u prospektu. Ali, prospekt dobro dodje da odvrati policiju da te vodi na vagu jh
neptun:
Tu ima neka fora.nemoguce da proizvodjac ne zna koliko je tezak brod.moj neptun22 po nekim prospektima ima samo 950 kg.al to moze da bude samo trup sa kobilicom.a sve ostalo ide na to.ja ne znam koliko je tezak stvarno,ali cenim da je oko 1300 kg.praznih rezervoara i bez mnogo stvari unutra. Tu ide jos 200 kg kad ga spustim u vodu i spremim za plovidbu.
kad dodjem na more odmah sipam 120 l vode i 40 l goriva.plus jos ko zna koliko hrane i kojecega.pribor za pecanje,za ronjenje,posteljina,mali gumeni camac....
Ako se ne vodi racuna brod se strasno zatrpa.ja sam protivnik kojekakve opreme koja nije bas neophodna.to samo pravi stvar slozeniju i vise stvari za odrzavanje.ja zato uvek na jesen sve izvadim sa broda.ostane skroz prazno.sve bunkere ormane i ormarice...sve. Pa onda vracam samo neophodno,ali se opet tokom godine zatrpa.
Inace kad jedrim na malo jacem moru.u brodu je kao u ves masini.pa sve sto nije na svom mestu i pricvsceno kako treba zavrsi ko zna gde.
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju