Nautika opšta... > OPŠTA DISKUSIJA
Izvlacenje broda iz vode
Alexa:
Brod juce smesten u halu kod komsije. Bolje nije moglo thumbup. Danas kisa kuku. Tu ce da prezimi zimu a ja mogu svaki dan da "cackam" jer mi je preko puta kuku sajkaca
neptun:
e ovo je sa halom prava stvar. po evropi ovako drze zimi brodove .pa zato i brod od 30 godina izgleda kao nov. kad stigne u srbiju za 3 sezone vise se unisti nego gore za 30.
ako ovako lagano ide ovo izvlacenje, dogodine na more. brod je pravi morski.
Alexa:
--- Citat: neptun 19, 10, 2016, 10:20:46 pre podne ---e ovo je sa halom prava stvar. po evropi ovako drze zimi brodove .pa zato i brod od 30 godina izgleda kao nov. kad stigne u srbiju za 3 sezone vise se unisti nego gore za 30.
ako ovako lagano ide ovo izvlacenje, dogodine na more. brod je pravi morski.
--- Kraj citata ---
Sreca da komsija tu halu radi vec godinama bez izgleda da je u skorije vreme zavrsi sajkaca .
MiletaStamat:
Tako je ZOX, i ja sam za to da se čamci izvlače iz vode. Zato je moja Istranka već u dvorištu, tu će lepo prezimiti a ja mogu na miru da ponešto čačkam oko nje i pripremim je za sledeću sezonu. Naravno lako je nama sa manjim i lakšim čamcima. Vlasnici teških metalnih i većih plastičnih to mogu teže ostvariti pa im ne zameram ako im čamci ostanu negde u marini. Zimus, kada je bilo ono čudo od leda, bilo mi žao kada sam video baš male plastične čamce da su ostali u ledu. Pitao sam se kako su to vlasnici mogli sebi da dozvole. Ali svako radi onako kako misli da treba, ja ću uvek izvlačiti napolje a drugi kako hoće.
broker975fx:
U uslovima u kojim smo matematika kaze da je jedino moguce izvlaciti plovila do jedno 3 tone i recimo do 8~9 metara a da to bude finasijski tako tako. Sve preko toga je moguce ali prvo sto ima ograniceno mesta gde se to moze uradit em sto kosta sumanuto. Za plastiku ne znam ali metalnom brodu preko zime nece biti nista, amrtizacija je ista i ovako i ovako cak mozda i vise napolju nego u vodi. Opasnost postoji od kretanja leda i na to nije imun ni nosac aviona. To se resi tako sto se na vreme sklonis i to je to a ne kao sto sam ja uradio pa onda mesec dana nisam spavao:) jbg losa procena, bio sam na planini, vratio sam se zbog toga dva dana ranije ali vec je bilo kasno.
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju