Nautika opšta... > OPŠTA DISKUSIJA

Izvlacenje broda iz vode

<< < (8/16) > >>

LSI:
Колико год неки од вас мислили да су у праву и колико год и ја сам желео да сам и ближе води и да могу било кад, у најкраћем року, да стигнем до чамца, ситуација налаже да се неке ствари ураде. Тако сам и ја свој чамац извадио на приколицу, прошлог викенда сам га прекрио цирадом и сад смишљам шта ћу на њему додатно урадити на пролеће.

Родила се идеја да поставим наслон за леђа на кутији која служи и као седиште за управљача моторне лађе. У први мах помислио сам да то буде онај преклапајући наслон који се помера напред - назад, а онда сам схватио да би цев која носи наслон затворила или бар отежала пролаз ка крми јер између кутије и бока чамца имам свега двадесет сантиметара. Зато сад смишљам друго "идеално" решење.

На пролеће ће чамац добити и нову електричну инсталацију.
Приликом спуштања чамца ове године, извучени су само каблови за стартовање мотора. На пролеће биће повезано крмено јарболно светло, сонар, пуњач-утичница...

Ето, има о чему да се размишља и има шта да се ради и на малом чамцу. А све је то лакше кад је на приколици.

Дакле, сезона 2016. се полако приводи крају. Можда сам то већ негде поменуо али ако и нисам, да поновим: затварање овогодишње сезоне пловидбе обележићемо малим дружењем у марини у Сланкамену. Ко има времена и воље, биће добродошао у суботу, 22. октобра. Окупљамо се око 12 сати.

broker975fx:
Jel ima nesto novo za izvlacenje broda pored Brodika, jel zna neko za ove iz ostruznice tu kao ima neki navoz, brod bi vadio ili na prolece a mozda i sada, mada posto sve jedno nece moci da se radi verovatno na prolece

MiletaStamat:
Čekaj Lazo, da nešto razjasnimo. Ko je ovde crnogorac?- Ja ili Ti. Hoćeš fotelju na čamcu!? Moraću da te pratim pa i ja jednu namestim na Istranki, onda kad se  sretnemo na vodi, da popijemo po jednu iz fotelje  114  6589

LSI:

--- Citat: da se čovek pita  18, 10, 2016, 10:02:38 pre podne ---Čekaj Lazo, da nešto razjasnimo. Ko je ovde crnogorac?- Ja ili Ti. Hoćeš fotelju na čamcu!? Moraću da te pratim pa i ja jednu namestim na Istranki, onda kad se  sretnemo na vodi, da popijemo po jednu iz fotelje  114  6589

--- Kraj citata ---

Дакле, ви Црногорци... tamburanje Докле мислите да само ви знате да уживате?

А ја нисам ни купио чамац за нешто друго већ за уживање. А како уживати ако човек не може да се наслони (ако већ не може да прилегне)?

Srecko Sojic:

--- Citat: Alexa  17, 10, 2016, 17:32:44 posle podne ---
--- Citat: Srecko Sojic  17, 10, 2016, 17:04:07 posle podne ---uh ovo izgleda "natovareno"

znas li mozda kolika je ukupna tezina svega ukljucujuci i prikolicu i cime ovo vuces?

--- Kraj citata ---

sajkaca  na vagi je bio 2950 kg sa prikolicom, vuce "Ducato 2,8 jtd"

--- Kraj citata ---

ima fino. a koliko je onda tezak ducato ako ti je ovo skoro 3000kg? zar ne prelazis dozvoljenu ukupnu grnicu tereta u sklopu?

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju