E, ovako treba... > Vanbrodski motori
Motor za elant t 400 / t 401
Kapetan:
--- Citat: Slobaa89 04, 09, 2016, 13:20:40 posle podne ---Pa jel ima 35kg ? neko mi rekao da ima 20-25kg..inace hocu kr.osovinu ( nogu )
--- Kraj citata ---
27 kg po specifikaciji ....
http://www.yamaha-motor.com/assets/service/manuals/1/lit-18626-06-91_1392.pdf
mislim da je 35 4taktna
Slobaa89:
Da da..a tomos 4 je oko 15kg ? Pa ako kazete da nema velike razlike izmedju 6 i 8 u svim situacijama...potrosnji,brzini,odrzavanju,tezini..onda bolje 8.
Zoran T:
S 8 bi mozda sam mogao i da izglisiras...ako to ne bude islo samo ces da potapas krmu i ores kroz vodu prakticno ces da je vozis ispod polovine gasa...kupi onaj motor koji je u boljem stanju...ni 5ks yamaha ti ne bi bila ni malo losa a sigurno je laksa 10kg od 6-8ks...
Slobaa89:
Hvala Zoka puno...Ne treba mi motor za voznju da idem 300 :) al opet da idem bolje od tomosa duplo brze i da ne drzim pun gas...ipak Sava kao da stoji,a i jezero.
A normalno i bolje sto je laksi...i ja sam i o 5 ci razmisljao...i ona ide fino a manja je potrosnja sigurno...a necu isto drzati pun gas..pa sada ne znam sta ce i kako ce biti :)
LSI:
Јамаха осмица, четворотактна, зависно од модела тешка је од приближно 48 до 53 кг.
На пола гаса добићете сигурно знатно већу брзину од оне коју сте имали с томосом.
Кад се ради о разлици у потрошњи између модела од 5, 6 или 8 КС, мислим да у пракси то треба да заборавите. Немојте се тим оптерећивати. Сва три мотора потрошиће приближно исто, зависно од тога како и колико додајете гас.
Моја препорука је, ако имате пара да купите мотор од 8 КС, онда купите тај а не неки мање снаге. Добро је имати резерву снаге кад сте на води. Возећи на пола до две трећине гаса, трошићете мање од 5 литара на сат, а то значи да ћете с једним резервоаром имати аутономију од око 5 сати. Сат проведен на води нема цену и не може се мерити ценом пет литара горива.
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju