E, ovako treba... > Vanbrodski motori
Motor za elant t 400 / t 401
MiletaStamat:
Uzmi neki 4 takta i ne sekiraj se za potrošnju, a težina, pa malo dizanja tegova nikada ne škodi. Šalim se, ja imam Yamahu 8 KS 4 takta, troši kao upaljač a Pasaru vodičanku gura zadovoljavajuće, na pola gasa uzvodno jednom testirao na Dunavu 10 km na sat, naravno to sam kratko testirao samo da vidim mogućnosti, inače je ne silujem na pola gasa maksimalno i ide super.
kole:
Čovek skida motor svaki put, pa je iz tog razloga težina jako bitna. Naglasio je da traži 2t zbog toga. Ima kome taj sat na vodi nema cenu, ali ima i ko mora da se preračunava ...
Zoran T:
Dugo godina sam koristio gumenjak i johnson 6 od 25kg i svaki put skini stavi pentu nazad ajd dok je camac na prikolici jos i nekako dizanje tegova i nije tesko al na vodi to je malo ozbiljnija disciplina od dizanja tegova a puno puta sam ga na vodi skidao da bi izvadio camac pogotovo kad padne voda ili ako ima mulja...par puta sam i odustao od vozikanja zbog te zajebancije...zbog cene nacina transporta tezine prednost imaju 2takta masine...razlika u potrosnji na maloj ks i za to sto tebi treba je zanemarljiva...za taj camac i tu atrakciju transport-skini-stavi pentu yamaha 5ks 2t ili nesto sl (1cilindar)...4t motore moras da pazis kako transportujes 2t ne...
Slobaa89:
Hvala kolege puno
Hahah dobar je kole " covek skida motor svaki put " " naglasio je da trazi 2t "
Da,bas iz toga razloga 2t...
Zoka znam da je 4-tak tezak i da ga mogu staviti za transport u jednom polozaju...a uvijek moze proci ulje kroz ventile...pa kad ga stavis na camac onda opet malo cekaj.
Bas sto Zoka kaze ostavljam camac,ne ide na prikolicu...nekada jezero zna pasti po 10-15m voda,pa sta cu ja tu...samo da se vratim kuci :-) i na Savi isto ostavljam camac...a znas i sam ustanes ujutru u 4-5 i citav dan na vodi i onda svu opremu i motor vadi...a motor ima 40kg
Al vjerovatno ce biti kao sto Zoka kaze 5konja uzeti,mozda je malo tezi od tomosa a i potrosnja je tu negdje,a ide duplo brze sigurno.
Zoran T:
Pa sad bas duplo brze nece ali ce puno lakse da plovi nego sa tomosom... 114
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju