Nautika opšta... > Iskustva sa vode

Да вас питам нешто - да вам кажем нешто

<< < (5/7) > >>

DuleN:

--- Citat: srsa  26, 09, 2016, 16:58:52 posle podne ---Лаки, да знаш,  само те гледамо.  eek  hvauWJRFKLADSHF  sajkaca

--- Kraj citata ---
I analiziramo   114

minjabolesnikov:
Postovani prijatelji, molim za pomoc. Naime, vlasnik sam Mahseer korita sa Yamahom na njemu. Planiramo da idemo u Istru na more u julu i pitam se da li je bezbedno da vucem camac u smislu dizajna korita i upotrebe na moru? Imam troje dece i ne bih da rizikujem tudje zivote. Razmisljanje nam je da ga koristimo u priobalju i za mala svrckanja, nikakve mega voznje na otvorenom moru. I drugo, da li je bezbedan ako se desi neka salauka dok je na privezu?

Sent from my iPhone using Tapatalk

LSI:
Миња, ви имате један изванредан чамац за пловидбу реком (искрено, да сам имао више пара, данас бих и ја имао један).

Да ли је и колико је добар за пловидбу морем - нисам сигуран.
Мени се чини да је мало плитак. Нисам сигуран ни како ће се понашати на таласима - нису то таласи као на реци.

У време када сам тражио чамац себи, нисам ни размишљао о пловидби морем па се нисам ни распитивао. Сви ми, остали, сем неког ко има тај чамац и лично га је проверио у условма на мору, можемо само да нагађамо.

Можда би најбоље било да се обратите директно произвођачу. Ако неко зна за шта је чамац спреман и безбедан, онда би то морао бити произвођач.

Произвођача можете контактирати:

Nautic-plast - proizvodnja i prodaja čamaca

Adresa: Prešernova 8, 21000 Novi Sad
Telefoni: 064 65 21 403, 065 36 36 570

maverick:

--- Citat: minjabolesnikov  21, 01, 2017, 08:28:33 pre podne ---Postovani prijatelji, molim za pomoc. Naime, vlasnik sam Mahseer korita sa Yamahom na njemu. Planiramo da idemo u Istru na more u julu i pitam se da li je bezbedno da vucem camac u smislu dizajna korita i upotrebe na moru? Imam troje dece i ne bih da rizikujem tudje zivote. Razmisljanje nam je da ga koristimo u priobalju i za mala svrckanja, nikakve mega voznje na otvorenom moru. I drugo, da li je bezbedan ako se desi neka salauka dok je na privezu?

--- Kraj citata ---
Što se tiče korita sigirno je pogotovo u priobalnom pojasu ali prije nego se odlučiš na taj korak, raspitaj se kako to ide kod ovih mojih da ne bude skuplja pita od tepsije...mislim na spustanje...drzanje...dozvole...i slične stvari kad dodjes tamo da se ne slogiraš

minjabolesnikov:
Moje postovanje. Nikada mi nije palo na pamet da razmisljam o moru sve dok mi drugar sa kojim idemo nije ubacio tu ideju u glavu...

Moj camac je namenjen za Dunav i samo ga ponekad prevarimo sa Tisom. Veoma sam zadovoljan sa njim. Koristi se za voznju sa familijom, ali i pecanje sarana i soma.

Moja iskustva sa morem su bila samo sa klasicnim morskim koritima. Nemam ideju sta moze da se desi. Mene takodje brine dubina korita jer se vise nego ok ponasao na talasima Dunava. Ali Dunav je Dunav, a more je more... Kad vec ispitujem, da pitam jos jednu stvar. Posto cesto nocim na camcu pecajuci, razmisljao sam da napravim ciradu kako bih dobio stranice (pramac i bokovi) jer sam imao situacija da celu noc baratam ispalcem i brinem da li cu docekati jutro ziv. Da li znate za takav neki projekat? Imam tendu koju bih iskoristio kao podkonstukciju i prema kojoj bih nasio nesto ovog tipa. Da li cicak ili drikeri, itd. Mnogo hvala!

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju