Nautika opšta... > Iskustva sa vode
Iskustva sa vode
DuleN:
Laki,
Bez obzira o cemu se radi ovoga puta, ponovo ti preporucujem da se manes onog filtercica na crevu i da postavis jedan ozbiljan filter za gorivo, kao sto sam ja to uradio, jer za potrosenih 30 l goriva u casi filtera se na dnu pojavio skoro centimetar kojecega... Napomenuo bih da koristim dva oprana rezervoara od prohroma, a gorimo sipam na OMV pumpama...
MiletaStamat:
Šta je to Lazo sa našim motorima :) Ni ja još nisam rešio problem sa štucanjem moje Yamahe. Upali normalno, radi na leru spusti sauh, jedno vreme ide super, pa počne da štuca, izgubi gas, malo tako trese, pa proradi i tao više puta nekada manje nekada više. Tamam misliš da daš gas i predješ neku deonicu što pre, kad ono hožeš, počne da trese, nema gasa. Cedio gorivo, zamenio konektor, stavio pred filter, odšrafio šraf sa strane karburatora špricao da prodje gorivo i ispere ako ima prljavštine, zamenio svećice. Konsultovao se sa nekoliko majstora. Jedan kaže vazduh, dugi prljav karburator, jedan elektronika, a ni jedan nema vremena da izadje do čamca i vidi na licu mesta. Konačno preko jednog poznanika uputio me u Zemun kod majstora koji se zove Riči, ili mu je to nadimak. Obećao čovek da ovih dana dolazi da skida neki motor u marini Ada rukavac, i da će pogledati i kod mene problem. Daj bože da je karburator ili nešto slično, da nije elektronika jer kažu to je skupo baš.
LSI:
Милета, не знам шта нас је снашло. sha
Прво што ми је прошло кроз главу било је изненађење због понашања јамахе. Мени никад није ни штуцнула. no125
А онда, кад сам мало размислио - ја сам је веома мало возио.
Ето, и ову хонду мало возим али ипак, њоме сам се ове године, до сада, провозао више пута него јамахом за целу годину. И шта се дешава? Једном ради као сатић, само брунда. Други пут - зариба. kuku
И код мене све изгледа нормално и од људи с којима сам разговарао још нисам добио одређен одговор.
Обзиром на то да ја заиста нисам мајстор за те ствари, а имајући у виду да на воду желим да извезем моје клинце, као што сам урадио и јуче, не могу себи да дозволим да то остане без одговарајућег решења. Не смем да рескирам излазак на воду с породицом с мотором који је непоуздан.
Уколико у наредне две, три недеље не пронађем право решење, уследиће коначно решење... 56568
Мотор сам купио ради уживања а не за оваква изненађења.
Zoran T:
Lsi da je do karburatora on bi prvi put stao i ne bi se sam od sebe popravio...najeftinija opcija je novih 5 lit benzina pa probaj...druga opcija je komplet gumena creva sa sve pumpicom nova...meni se jednom desilo da se crevo iznutra izljuskalo(na par mesta kao krljust)sve na probanje ok kad treba jaci gas ono se neki put kao popreci unutra pa napravi slab protok kad se malo prodrma ono ok dok opet ne zakrci...za malo da radim generalnu na johnsonu...nova creva od rezervoara i nova pumpica resili problem...i ti prikljucci crevo motor to zaobidji ako mozes...tu je najcesce sukob min tri razlicite vrste materijala koji se bas i ne podnose zajedno i velike su sanse da te to zeza ako nije origina...
MiletaStamat:
Volimo reku, čamac, i vreme provedeno na istima. Nema druge Lazo nego da što pre rešimo probleme na motorima i nastavimo tamo gde smo stali. Ja čekam još par dana da li će majstor Riči doći na Adu, ako ne pitaću ga da ja zametnem motor na rame pa donesem kod njega, pa šta bude. Imam u garaži moj stari tomos ali mi se sada ne stavlja kada sam lepo namestio komande i ostalo. Ima da gura Yamaha, ne zvao se ja Mileta.
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju