Autor Tema: sta da radim  (Pročitano 5715 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže vlajkovicd

• Brodski mali
  • *
  • www.mojaladja.com
sta da radim
« poslato: 16, 04, 2016, 00:09:57 pre podne »
kupio sam nov smederevac ofarban u zavrsnu dvokomponentnu boju , iako nije bio u vodi pojavila se rdja na par mesta, i sta sad da radim a da me ne kosta puno. neki kazu prefarbaj uljanom ali ne znam koliko ce se ona odrzati a za dvokomponentnu nema para

Van mreže Vuk

• Savski dupegric . Kratkorepi
Odg: sta da radim
« Odgovor #1 poslato: 16, 04, 2016, 06:58:39 pre podne »
E to je problem sto niko od proizvodjaca ne peskari svoje camce nego ih odmah farbaju. Kada sam ja racunao materijal i farbu za svoj camac izaslo je mnogo para, da ga prodam po trzisnoj ceni ne bi imao nikakvu zaradu. Evo bas sam juce zvao firmu koja peskari u Zrenjaninu i traze 850 din/m2. Camac ima 12 m2 lima obostrano neka je 24 m2x850 din=20400 din samo za peskarenje plus cetiri sloja poluretanske farbe i antialgin. To izadje vise od recimo 600 eur koliko traze za camce tipa smederevac. Da tako proizvodjaci rade, radili bi dzabe i jos bi doplacivali.
Resenje za tebe je da ga presmirglas koliko toliko pa osnovnu poliuretansku pa zavrsnu poliuretansku. Drzace koliko i svi ostali. Ako hoces da ulazis u veci trosak onda peskarenje pa dva sloja osnovne, dva zavrsne, dva kartana ispod vodene linije, antialgin i miran si poprilicno dugo, ali ipak mislim da se ova varijanta ne isplati bas mnogo jer se radi i jeftinom plovilu. Ali ima nas raznih, neko bas voli da mu je camac u top stanju a neko za to vreme uziva na vodi :)
« Poslednja izmena: 16, 04, 2016, 11:07:06 pre podne od strane Vuk »

Van mreže Zoran T

• Kapitalac Dunavski
  • Pol: Muškarac
  • www.mojaladja.com
« Odgovor #2 poslato: 16, 04, 2016, 09:48:29 pre podne »
Vuk u pravi si...kakvo peskarenje daj boze da bar malo pripreme taj lim pre farbanja nego kao kapiju odma u boju drzat ce pa to je dvokomponentna...to sam cesto cuo...
      Ako ces ceo camac da farbas brusilica+rotofrez pa kreni lagano cisti sve....ili samo saniraj delove pod  rdjom prvo rotofrezom pa ih ocisti antirostom dodaj (i njega skini finom smirglom kad odradi) dodaj 2 sloja konvertora korozije(potrazi na forumu ima i cene i adresa) udubljenja ili neravnine poravnaj alu gitom(ili epoksi) i ofarbaj...ili po pravilu ili 3u1...to je mali camac pa ako te ne plasi da dogodine ponovis slicno ako treba to ti je najjeftinija opcija....
Kad ne mozes sa drugarima na Dunav ni more nije lose!

Van mreže Vuk

« Odgovor #3 poslato: 16, 04, 2016, 11:09:53 pre podne »
Neka sanira mesta gde je izbila korozija pa osnovna poliuretanska pa zavrsna poliuretanska i kraj.  Neka bude po jedan sloj, ako si pri parama onda po dva sloja jedne i druge i trajece dugo. Moj je ofarban 3u1 iz neznanja pa sad mora peskarenje. Skupo ce me kostati ali sta da radim.

Van mreže Bećar

• DrinskoSavski Brčkaroš
  • www.mojaladja.com
« Odgovor #4 poslato: 16, 04, 2016, 13:26:49 posle podne »
. Moj je ofarban 3u1 iz neznanja

Kakvu štetu je načinio 3u1?

Van mreže Vuk

« Odgovor #5 poslato: 16, 04, 2016, 13:35:24 posle podne »
Pootpadla sa podvodnog dela. Sve iznad vode je dobro mada je mekana ko i svaka druga. Ne farbaju se camci i brodovi sa poliuretanom za dzabe. Ovo je radio moj pokojti tata pa sad ja moram da ispravljam greske.

Van mreže broker975fx

• Drekavac sa Srednjih voda
    • DAVID VELIKI
    • www.airbnb.com
  • Brod tip: Mali rečni remorker
  • Marina: Gabbiano Yachting Club, Zemun
  • Veličina: 13m
« Odgovor #6 poslato: 16, 04, 2016, 14:53:30 posle podne »
Pa kaze covek da nema para za pu lak i slicne 2k boje. Ako je tako,ocisti rdju sto bolje,mazi uljanom osnovnom pa posle uljanom zavrsnom. Gledaj da sto manje prelazis tom uljanom na 2k boju jer hoce da brzo digne istu. Posto sam prilicno siguran da to nije 2k boja onda se verovatno nista nece desiti. To ti je najjeftinije i bolje nego tako da stoji,mada jbs metalni brod bez rdje

Van mreže vlajkovicd

• Brodski mali
  • *
  • www.mojaladja.com
« Odgovor #7 poslato: 16, 04, 2016, 22:35:54 posle podne »
zvao sam majstora koji je pravio i farbao camac kao krivo mu i izvinjava se kaze prevario ga dobavljac boja.Ma ne bi mi bilo toliko krivo da je camac bio u vodi bar jednu sezonu . Rdja izbija kroz farbu kao i  na vrhu stranica i po varovima. Prilikom transporta sam ga izgulio na dva tri mesta i to sam ocistio do belog lima a onda premazao nitro osnovnom bojom a posto je to u delu koji ide u vodu da li smem da ga premazem jos samo balastinom pa sta bude

Van mreže broker975fx

• Drekavac sa Srednjih voda
    • DAVID VELIKI
    • www.airbnb.com
  • Brod tip: Mali rečni remorker
  • Marina: Gabbiano Yachting Club, Zemun
  • Veličina: 13m
« Odgovor #8 poslato: 17, 04, 2016, 00:35:23 pre podne »
Nisam strucnjak ali epoksi katran na nitro ne ide ni u snu. Kupi ili pozajmi malo epoksi osnovne i preko mazi epoksi katran ili balastin. Inace kako su mene ucili nitro osnovna je daleko iza uljane osnovne po kvalitetu tako da je bolje da si nju koristio

Van mreže vlajkovicd

• Brodski mali
  • *
  • www.mojaladja.com
« Odgovor #9 poslato: 18, 04, 2016, 18:14:25 posle podne »
jutros pre polaska na posao premazem jedan mali deo osnovnom uljanom preko one dvokomponentne i sad probam lagano da osmirglam a ono se dize sve do metala.Uljana je podigla sve slojeve prethodne farbe.izgleda da cu morati da skinem farbu sa celog camca

Van mreže Vuk

« Odgovor #10 poslato: 19, 04, 2016, 13:34:45 posle podne »
Moraces nema druge. Nego od koga si kupio camac? Ima proizvodjaca koji lepo kazu ofarban je uljanom bojom, tada znas sta te ceka.

Van mreže vlajkovicd

• Brodski mali
  • *
  • www.mojaladja.com
« Odgovor #11 poslato: 19, 04, 2016, 15:38:45 posle podne »
majstor je iz Radinca kod Smedereva,reklamira se na kupujem prodajem

Van mreže Zoran T

• Kapitalac Dunavski
  • www.mojaladja.com
« Odgovor #12 poslato: 19, 04, 2016, 16:22:07 posle podne »
Mene ceka slican posao...kod buse u zemunu osnovna 2k piturina je 1000din/kg a irkom 3u1 750-800din /kg...
Kad ne mozes sa drugarima na Dunav ni more nije lose!

Van mreže vlajkovicd

• Brodski mali
  • *
  • www.mojaladja.com
« Odgovor #13 poslato: 19, 04, 2016, 21:35:23 posle podne »
najverovatnije cu ove godine ofarbati samo u osnovnu 2komp.Ne znam ni priblizno koliko mi treba boje ,camac je od 6metara