E to je problem sto niko od proizvodjaca ne peskari svoje camce nego ih odmah farbaju. Kada sam ja racunao materijal i farbu za svoj camac izaslo je mnogo para, da ga prodam po trzisnoj ceni ne bi imao nikakvu zaradu. Evo bas sam juce zvao firmu koja peskari u Zrenjaninu i traze 850 din/m2. Camac ima 12 m2 lima obostrano neka je 24 m2x850 din=20400 din samo za peskarenje plus cetiri sloja poluretanske farbe i antialgin. To izadje vise od recimo 600 eur koliko traze za camce tipa smederevac. Da tako proizvodjaci rade, radili bi dzabe i jos bi doplacivali.
Resenje za tebe je da ga presmirglas koliko toliko pa osnovnu poliuretansku pa zavrsnu poliuretansku. Drzace koliko i svi ostali. Ako hoces da ulazis u veci trosak onda peskarenje pa dva sloja osnovne, dva zavrsne, dva kartana ispod vodene linije, antialgin i miran si poprilicno dugo, ali ipak mislim da se ova varijanta ne isplati bas mnogo jer se radi i jeftinom plovilu. Ali ima nas raznih, neko bas voli da mu je camac u top stanju a neko za to vreme uziva na vodi :)