NE
Pokazalo se prošli put da nema svrhe jer se ništa ne postiže.
1. Ispada da je osnovni cilj da ima dovoljno clanova da se uspešno blokiraju reke kod bilo kakvog protesta.
Ko ce doci iz drugih gradova da blokira Dunav ili Savu? NIKO
Znači: udruženje BEOGRADSKIH nautičara
2. Koja svrha, osim raznoraznih zakonskih obaveza, osnivati bilo šta kad postoji NAUTIČKI SAVEZ koji je mnogo "jači" od bilo kog GG udruženja.
3. Zakon se piše kako nalaže EU a primenjuje kako se protumači ili nekom ministru svidi.
4. Mnogi van Beograda niti registruju čamce niti upisuju motore a ipak plove i niko ih ne dira. Šta će njima udruženje.
Zato NE i NE
A ti brate Lazo bolje nadji način da ploviš umesto da se baviš politikom i birokratijom. Motor ćeš već nekako registrovati. Ako ne u BGD onda možda u NS. Uvek se nadje neka "pametna" kapetanija. Spremi se da penziju provodiš na vodi umesto za radnim stolom, ministarstvima, kapetanijama...... i to u kupaćim gaćama a ne u odelu na +35 i više stepeni.
To je moje mišljenje.
E, након Капетанових одговора, од којих се са већином потпуно слажем, сад ми је много лакше да додам свој коментар и то само на део који сам означио у Зортеровом тексту.
Дакле, политиком се не бавим и никад се нећу бавити. У нашим условима, политика је постала један веома прљав и нечастан посао. Није то за мене.
Шта ћу кад сам и ја за
А што се тиче бирократије, њоме се бавим, и њоме ћу се бавити, у мери у којој ми она буде подметала клипове, стезала омчу око врата и трпала руке у џепове, што су главне карактеристике бирократије код нас.
И у овом случају, нисам ја био тај који је покренуо ову причу о УГ испочетка. Ја сам је само подржао и дао неколико уводних текстова како бих осталим члановима форума, посебно онима који нису учествовали у договорима пре неколико година, омогућио да сагледају о каквим обавезама причамо, да би знали да ли је то нешто за њих или није. Свако треба да зна у каквом колу би требало да игра пре него се у коло ухвати.
А зашто сам опет подржао идеју?
Вероватно је то у мени остало нешто из оних давних времена средине и краја прошлог века, када сам одрастао у окружењу самоуправног друштва. Као мали, усвојио сам неке идеје правде, идеје поштовања, истине... Време је показало да су то била, углавном, мртва слова на папиру и флоскуле којима су нас политичари тих времена успављивали и куповали себи гласове који су их све више одвајали од нас - од народа.
Како било, ја и данас мислим да је живот леп и да бисмо сви могли бити срећнији и испуњенији кад бисмо мало стали, погледали око себе и схватили како смо мали и краткотрајни и како срећни би могли бити кад бисмо само мало више уважавали људе око себе. И даље верујем да би држава требало да буде та која ће штитити појединце и бити гарант права и правде. И даље верујем да људи само као друштво могу бити срећни, а да срећа појединаца не чини срећу друштва.
Јој... ја забраздио... држим слово
Извините, нећу више.
Али и даље подржавам идеју о УГ, чак и ако ни овог пута не успемо да се организујемо, а како нам је анкета кренула... некако споро...