Лазо одговор ћеш сигурно добити, наравно биће увијен у обланду и уопштен тако да не знам дали ћеш бити задовољан. Уосталом видећемо. А што се "заокруживања" тиче, кога да заокружиш а да није, или неће бити, исти као ови, или они пре њих, или они пре, или.....? Све више сам мишљења да нисмо ми за то "заокруживање", давно је то неко за нас "заокружио" и сад смо лепо "заокружени у" и ако је за утеху (а није) нисмо једини и једино што можемо је да чекамо да "неко" некада узме гумицу и обрише то "заокруживање" , а онда опет идемо испочетка у круг.

Кад сам почео ову тему заиста нисам ни помислио да је претворимо у политичку предизборну трибину. И мислим и даље да нам таква трибина није потребна овде на форуму. Отроваће нас, посвађаће нас... И ништа нећемо решити. Па ипак, осврнуо бих се на нешто изречено.
Мислим да су до сада сви схватили да ово што имамо, што се код нас назива политички систем - не ваља. Ово је добро само за оне који припадају режиму и "активним кадровима" режима. За обичог, тзв. "малог" човека, у овом систему нема места. Он је ту да гласа на изборима и да после плаћа свој избор и то скупо, док од њега на сваком шалтеру, у сваком јавном предузећу, праве будалу.
Одавно је јасно да наша политичка елита неће да промени изборни закон (који је, узгред буди речено, основа ове труле ситуације), јер само овако са 10-20% изборног тела може да добије више од 50% посланичких места и да са тзв. сателитима формира коалициону владу.
И тако ће се то наставити док и последњи млади грађанин Србије не оде негде у иностранство у потрази за бољим животом. Шта год ми говорили, не боји се наш човек рада, радио би и овде кад би имао шта и кад би га платили. Али овде више нема перспективе. Осим у вестима на нашим медијима - где више нема разлике у извештавањау између "јавног сервиса" и приватних телевизија.
И тако ће бити док гласачи буду остајали код куће или у кутије буду убацивали празне и неважеће листиће. Сваки тај неубачени глас и сваки празан листић, по садашњем изборном закону, по "кључу" дели се између оних странака које на изборима добију највише гласова. Дакле, једини начин да се нешто промени, јесте да што више људи изађе на изборе и да нико, али баш нико, не преда празан или неважећи листић. Само тако ће они који освоје 10% гласова имати исто толико места у парламенту.
И ако већ нисмо кадри да направимо јединствену опозицију, а нисмо, јер су то исти овакви као што су сад на власти, јер су то углавном они "бивши", онда их бар треба расцепкати у парламенту, па да, прво, они с највише посланика схвате да не могу сами и како хоће и да народ ипак има начин да им ограничи владавину, а друго, у парламенту ће морати да се договарају, што ће временом довести до чишћења и нестајања неких од њих. Временом ћемо доћи до пар странака које ће знати да, поред својих интереса, морају да мисле и на грађане, који ће их казнити на следећим изборима ако не буду о томе водили рачуна. Дуг је то пут и неће лако ићи али ја верујем да тако треба и да тако може.
И кад се то једном деси, неће више наша деца једину шансу видети тамо негде далеко и неће неки неспособни и нестручни кадрови доносити преко ноћи неке одлуке и нека упутства којима ће зацрнити живот великом броју људи и истерати им из џепа још који динар.
Ја се само надам да ћу добити било какав одговор, јер само с одговором могу да предузмем неки нормалан следећи корак. Без њега, шта да радим? Шта ћемо сви ми који имамо такве моторе купљене по важећим прописима? Шта нам остаје? Да се помиримо с тим да нас је рођена држава још једном покрала и направила будалама или да се окренемо неким радикалним средствима?
Брине ме та друга могућност јер све је више људи који само у тим радикалним потезима виде решење. Људи су почели да насрћу једни на друге, прете убиствима... ако то нашим властима није довољно да се забрину и да ставе прст на чело, онда ће сносити последице онога што настаје кад "раја заћути".
Ја још увек желим да до дога не дође. Желим да се призову свести и да исправљају своје грешке, једну по једну, макар и од малих ствари почели. А за сваког од нас те неке "мале ствари" веома су велике и важне.