Nautika opšta... > Zakoni i Propisi
Примена закона на српски начин - најновији "бисер" Министарства саобраћаја
broker975fx:
E a mi godinama ne mozemo da napravimo cestito udruzenje koje ce bar organizovano pokusati da zastiti nasa prava. Mene mesecima mrzi da odradim papire za motor i plastikaner i sad ispade da ce da bude problem sa motorom. Sam ne napises nesto na svapskom i das taj papir,kapetaniji treba bilo kakav papir pa eto im taj
petar_kozic:
Posle čitanja ovog teksta jutros pozovem kolegu koji je u istoj situaciji kao Laza i ja. Imamo motore sa carinskom i kupoprodajnim i hteli smo da ih upišemo ove godine i ispričam mu celu priču.
On pozove kapetaniju u Beogradu i pita šta mu je sve potrebno od papira i pita za ovu odjavu.
Čovek iz kapetanije ga pita, gde ste to čuli ? eek
On kaže, pa bruji na forumima od ovoga.
Kaže čovek nije tačno nikada nismo tražili, to je skoro bio problem u Velikom Gradištu, neki čovek digao galamu tamo.
Šta se ovde dešava i ko koga keca da izvinete, nije mi jasno.
LSI:
Брокеру, зар заиста сви ми треба да се претворимо и криминалце, јер шта бисмо друго били кад бисмо фалсификовали документа, да бисмо "по закону" обавили овакву или неку другу ствар у овој земљи?
Ја сам вероватно могао и у блажој форми, и са културнијим изразима напишем шта ми се догодило и шта очекује све остале који су планирали да у наредном периоду региструју - пријаве и упишу мотор у пловидбену, али био сам заиста иритиран јер ово није први пут да се овако нешто дешава (сви знамо шта су нам урадили у вези регистрације приколица).
Међутим, моја реакција, ма како примитивна била, блага је у односу на оно шта можемо очекивати ако се настави с оваквим малтретирањем грађанства и турањем руку у наше џепове. И зато сад покушавам да на један цивилизован начин ово да истерам. Већ сам предузео неке корако, послао допис на министарство, па да видимо да ли ће реаговати неко и у ком правцу ће ово да се настави.
LSI:
--- Citat: petar_kozic 26, 02, 2016, 21:10:01 posle podne ---Posle čitanja ovog teksta jutros pozovem kolegu koji je u istoj situaciji kao Laza i ja. Imamo motore sa carinskom i kupoprodajnim i hteli smo da ih upišemo ove godine i ispričam mu celu priču.
On pozove kapetaniju u Beogradu i pita šta mu je sve potrebno od papira i pita za ovu odjavu.
Čovek iz kapetanije ga pita, gde ste to čuli ? eek
On kaže, pa bruji na forumima od ovoga.
Kaže čovek nije tačno nikada nismo tražili, to je skoro bio problem u Velikom Gradištu, neki čovek digao galamu tamo.
Šta se ovde dešava i ko koga keca da izvinete, nije mi jasno.
--- Kraj citata ---
kuku
sha
Ја лепо написах: "Ко кога овде...? Луд збуњеног или збуњен лудог?"
Да ја нисам лично био у капетанији и да управник Дуле Милешић, Снежа и остали из капетније нису са мном разговарали и читали ми допис, да у мом присуству Милешић није разговарао са човеком из Обреновцва од кога сам купио мотор и да није у мом присуству разговарао с човеком из Великог Градишта, да сам све то само чуо од неког и ја бих рекао да је то неко нешто измешао јер нема никаквог смисла.
Али нисам чуо. Био сам тамо!
Петре, може ли тај ваш пријатељ да наведе име особе из капетаније с којом је разговарао?
petar_kozic:
Nije pitao. Sad sam ga zvao.
Strašno je šta nam rade. Ovo je sramota, da maltretiraju narod.
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju