Nautika opšta... > Zakoni i Propisi

Примена закона на српски начин - најновији "бисер" Министарства саобраћаја

<< < (3/12) > >>

LSI:

--- Citat: srsa  26, 02, 2016, 17:40:11 posle podne ---Лазо чини ми се да из овога што си навео проблем није у допису-упутству Министарства саобраћаја већ у тумачењу и примени од стране Капетаније. Кажеш да су добили упутство у којем се између осталог тражи нека потврда о брисању мотора у иностранству, а када си тражио објашњење прочитан ти је допис у коме се извесна женска особа из Министарства саобраћаја позива на Закон о државној припадности и упису пловила (Сл. гласник РС, број 10/2013) тачније, на основу одредби члана 159. став 1, тачке 1), 2), 3), 4) и 7) и члана 18. Закона. Како у наведеним члановима Закона није наведена обавеза достављања  потврде о брисању мотора у иностранству, сигурно да у том фамозном упутству није наведено да у Капетанији захтевају ту исправу, већ је у питању погрешно тумачење запослених у Капетанији да обавезу која се односи на потврду о брисању пловила у иностранству, примењују и на моторе. Мислим да би требало тражити објашњење од руководиоца Капетаније и упозорити га на горе наведено.   sha

--- Kraj citata ---

Срсо, ја сам разговарао са управником капетаније, који ми је и испричао да је исти проблем и у капетанији у Великом Градишту и у другим капетанијама. Свима је њима речено исто - да треба да приложимо доказ о испису и да се и они чуде јер то не пише у закону.

Дакле, они знају да то нема везе са законом али морају да поступају по упутству које су добили. У противном, ризикују да их неко позове на одговорност због непоштовања налога надређених.

srsa:
Види, ако су ти показали наведено упутство ту је највероватније наведена директива да се строго поштују законски прописи који регулишу наведену материју, па су ту наведени чланови Закона који се морају поштовати. Али ако је стриктно наведено да се приликом регистрације мотора мора приложити и "доказ о испису", а то није наведено у Закону, онда су то морали да ти нагласе и покажу у упутству, а то је онда кршење Закона.  Нажалост пренатрпан сам послом и не могу сад да јурим, али требало би прибавити то упутство и видети шта тачно пише.  XKJHDGASED  kuku

Ljuba:
Obrati se ti zaštitniku građana, tvoja prava su ugrožena jer se ne poštuje zakon.

LSI:

--- Citat: srsa  26, 02, 2016, 19:49:30 posle podne ---Види, ако су ти показали наведено упутство ту је највероватније наведена директива да се строго поштују законски прописи који регулишу наведену материју, па су ту наведени чланови Закона који се морају поштовати. Али ако је стриктно наведено да се приликом регистрације мотора мора приложити и "доказ о испису", а то није наведено у Закону, онда су то морали да ти нагласе и покажу у упутству, а то је онда кршење Закона.  Нажалост пренатрпан сам послом и не могу сад да јурим, али требало би прибавити то упутство и видети шта тачно пише.  XKJHDGASED  kuku

--- Kraj citata ---

На жалост, иако сам тражио, нису ми дали папир у руке - они су читали (и заједно са мном се чудили). Зато не могу ништа да тврдим и само сам описао шта сам доживео.
Јутрос сам послао допис у кабинет гђе министарке и очекујем да ових дана добијем некакав одговор. Да ли ћу га добити, то не знам. Сачекаћу неколико дана, а онда следе нови кораци...
У понедељак намеравам да се обратим Заштитнику грађана...
Што би рекао Матија: - Ћераћемо се још!

srsa:
Ма наравно, тако треба.  clap  clap  clap

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju