E, ovako treba... > Plovila
Srletov camac
Kapetan:
nasao sam temu ... pokusaj prvo sa tim ... izgleda jednostavno za ugradnju ... a ako resi problem jos bolje , Holandjani su ipak nauticka nacija, a ovo resenje sam vidjao na dobrom delu starijih recnih plovila ...
http://www.mojaladja.com/forum/index.php/topic,277.0.html
srdjan72:
Kapetane,ovo deluje nekako sha .Pre bih zabo ona peraja sto ih Zoran preporucuje,I ako se ne pokazu lako ih skinem a ovo resenje bi mi ostavilo beleg u Obrenovcu za ceo zivot. roll4 Zaista se ne bih smeo usuditi to da uradim dok neko ne probije led.Verujem da ljudi znaju zasto to postavljaju ali...
Kapetan:
--- Citat: srdjan72 19, 02, 2016, 02:02:54 pre podne ---Zaista se ne bih smeo usuditi to da uradim dok neko ne probije led.
--- Kraj citata ---
skoro pa identicnu recenicu sam cuo prosle godine posle one velike suse kad sam seljake u Sumadiji koji zive pored reke Kacer pitao zasto ne navodnjavaju iz reke... i tako generacija za generacijom ...
ja malo pregradio recicu i zalivao ... thumbup
Zoran T:
Nije to nista novo...idealno za celicne camce...najjednostavnije i najjeftinije resenje za ublazavanje ljuljanje kako bocnog tako i uzduznog...za jedrilice tkz"bilge keel"ili"twin-finn"... kad tabanasa bukvalno u zadnjem metru? camca samo dva lima sa rundajzom na kraju (formiras tkz bulb profil) visoka(duboka)kao peta motora 15-20cm i pod uglom od 15-20% prema bokovima...ne povecavaju stabilitet plovila(kao balansne kobilice kod jedrilica) vec smanjuju tj usporavaju ljuljanje...problem stvaraju prilikom spustanja ili vadjenja camca na prikolicu zbog pozicije valjaka...
Kapetan:
ajd da ponovo pitam .. zar ne bi isti efekat postigla i kobilica iste povrsine ?
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju