E, ovako treba... > Plovila

Srletov camac

(1/10) > >>

srdjan72:
Napokon i ja da naucim kako se postavljaju slike.
Camac je 6mx1,25m u dipu i 2,0m preko svega.Komandna kabina 1,95 a dubina stranica 0,7m.Uzeh ga jeftino zbog loseg stanja i sad me cekaju radovi.Prva stvar sece se cela terasa i produzava se sa 1,5m na 2,0m.Nece biti svansovan niti suzavan.Dodaje se i platforma na krmi za ;laksi ulazak i izlazakSada je suzen na 1,03 u dipu na krmi i sa svansom , na terasi vrat da polomis.Doduse razmisljam da ga suzim po 2cm sa obe strane i svansujem zadnjih 20 cm ali ...Zbog navedenog produzavanja moram i krov produziti ali posto je camac namenjen iskljucivo za ribolov razmisljam dokle i kako to da izvedem a da mi ne smeta za pecanje i kada pada kisa da ne kisne na zadnju palubu.U stvari svaki savet i razmena misljenja je dobro dosla.
Jos bi mi pomoglo misljenje da li gresim ako stavim kao sto planiram yamahu 8ks.
PS.Za sad toliko dok ne posaljem post da budem siguran  da sam postavio slike.

Kapetan:

--- Citat: srdjan72  12, 02, 2016, 14:29:46 posle podne ---Jos bi mi pomoglo misljenje da li gresim ako stavim kao sto planiram yamahu 8ks.

--- Kraj citata ---
vecita tema .. koji motor na koji camac...
moj savet ti je da u obliznjoj marini zamolis vlasnike raznih motora da ih oprobas na svom camcu ... od 8 do 20 konja... pa posle lepo sednes stavis sve na papir od potrosnje, servisa, cene .. i odlucis...
taj camac na slikama bi trebalo da postize oko 7-8 km (prosek nizvodno/uzvodno)...

DuleN:
Uff, ovo je tesko do jaja kad ima ovoliki gaz... To ce se tesko gurati nekim malim kotorom...

srdjan72:
7-8 km je apsolutno prihvatljivo i ne i toliko bitno.Najbitnije je da mogu da budem siguran po noci i po talasima da se bezbedno vratim sa lokacije.Prakticno dileme nema da ce to biti 8-ca osim ako me neko ne ubedi da je preslaba za taj poduhvat.Sto se tice probe tako je i planirano.Cim se oformi,premaz sa osnovnom farbom,dize se na prikolicu i pravo u Savu na probu.Ako je moguce utvrditi jos neki nedostatak pa vracanje na popravku ili sutradan farbanje.

--- Citat: DuleN  12, 02, 2016, 16:10:59 posle podne ---Uff, ovo je tesko do jaja kad ima ovoliki gaz... To ce se tesko gurati nekim malim kotorom...

--- Kraj citata ---
U plovidbenoj pise da je sopstvena masa 800 kg a dozvoljena nosivost 1200 kg.Verujem da ova kilaza i nije toliko presudna koliko losa zamisao konstruktora.Mislim na dip,visina i otvorenost stranica itd.Sve nedostatke sam video pri kupovini i prihvatam ih uz malo mojih prepravki se nadam samo da nece biti bas-bas preterano nestabilan.

DuleN:
Nesto slicno ovome gurao sam s dva tomosa 4. Jedan fiksiran i stalno tera a drugim upravljam. Isao je negde 8-9km/h...
Licno sam digao ruke od ovog tipa camca, jer je ovo  po meni i svasta i nista...
Za pecanje uvek tesan i sa nedovoljno mesta...
Kabina prakticno neupotrebljiva ( il zima, ili pretoplo, nema mesta za nista,...)...
Taj problem sam   kardinalno resio kupovinom camca za uzivanje - bez ikakve kabine...
Kada budem resio da spavam na vodi, onda ce to biti plovilo min 9m...
U savakom slucaju ti zelim svako dobro i da uzivas na vodi...

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

Idi na punu verziju