E, ovako treba... > Plovila
Srletov camac
Zoran T:
Ovaj nas kapetan u grockoj sto dolazi iz smedereva vrlo pedantno meri sve,slika nije neko zakeralo ali tera po ps-u...Ima i pomocnika...
Srdjane ja kako sam te razumeo seces sve od kabine nazad i stavljas novo...ono sto zoves u dipu to je u patosu(tabanu)mera...nezgodne su ti dimenzije za standardnu tablu 1*2m...ako svancujes i suzis malo taban nazad kao malo ce lakse da plovi ako ostavis sve ravno bi ce kao malo stabilniji dok pecas...
srdjan72:
Tako je Zorane.Sve se sece.Table sam kupio prosle godine u Jeep-u.Za krmeno zrcalo 1m x 2m x 3mm,za patos-dip 1,25m x 2m x 2,5mm i za stranice 1,5m x 2m x 2mm.Bitno mi je da dobijem pa bar malo na stabilnosti a samim tim i komfor sha .Na kraju,videcu sta ce ispasti.Limovi,kutije i flahovi prosle nedelje odmasceni i premazani antirostom.Mislio sam da cu uspeti krajem ovog meseca da pocnem sa radovima ali je izgleda na tankom ledu.
Dimenzije su bas bez veze ali to mi sto mi je.Da je 1,5m ili vise u patosu pa i nekako.Ovako ima da bude ljuljuskanje kao u kolevci. jh
Zoran T:
Dodas jos 2 ljuljne kobilice pod uglom 15-20%po krmi od ostataka lima i malo mu smiris ljuljanje i dobijes malo na upravljivosti...
srdjan72:
Zoki nisam bas najbolje razumeo.Vidim na netu sta je to odprilike ali ne znam sta si mislio * 15-20% po krmi*.Sa zadnje strane na krmeno zrcalo da navarim lim u nekoj dimenziji pod ovim uglom ili na zadnjem delu camca na bocne strane isto to.Ovo drugo bi mi mozda znacilo zbog bocnog ljuljanja kojeg ce i biti ali ne znam ni koliko dugacak ni sirok lim treba da bude.U stvari ne bih to radio dok ga ne probam prvi put na vodi a onda pri zavrsetku radova mozda.Ako ne budem zadovoljan na probnoj voznji.
Nego i taj ugao,jel u odnosu na horizontalnu ili vertikalnu liniju camca? hi
Zoran T:
Evo na brzaka mere su otprilike(prilagodi od komada lima sto ostane)....levo ti je zrcalo i(njegov ugao oko 11%) patos i dole ljuljna a desno u poprecnom preseku na kraju lima ljuljne zavaris rundajz(armaturu) f6mm stavis ih blize boku(po patosu)da mozes iz vode na plazi da ih malo ispravis ako negde potkacis ili kako ti je zgodno po prikolici da ne smetaju
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju