E, ovako treba... > Plovila

Miletov camac

<< < (6/12) > >>

mile-ns:

--- Citat: DuleN  11, 02, 2016, 18:21:24 posle podne ---E ako to planiras, naj bolje ti je da procitas ovu temu od pocetka do kraja:
http://www.mojaladja.com/forum/index.php/topic,8484.0.html
 k5 114

--- Kraj citata ---

Procitao sam pre par dana,utrnuo sam od citanja 20 i kusur strana........ Ali,to je skupa vikend varijanta.Planiram da ga limarijski sredim i da ga ne vadim iz vode narednih par godina,imam gde da ga drzim............

mile-ns:

--- Citat: Zoran T  11, 02, 2016, 19:57:47 posle podne ---Vidi ovako taj tvoj camac na slici sad  je oko 400kg oko 20m2 lim 2mm=320kg i oko 40m f50*5=80kg....sad kad bi ga spustio u vodu ugazio bi oko 5,5-6 cm u vodu.Da ga potopis 10cm treba ti tezina od 720-750kg... dodatna ojacanja sto sam ti objasnio su oko 70kg(70e) i to uradi ovaj camac nema ni jedno jedino uzduzno ojacanje i ako bi ga posmatrao uzduzno kao gredu sa jednim ili dva oslonca jako je slab (2mm lim) to ce ti bilo koji staticar objasniti...znaci imas jos oko 250kg za nadgradnju i ostalo....veci problem je uzan camac i ne bi trebao puno da ides u visinu...znaci imas mogucnost za manju kabinu i puno mesta nazad...

--- Kraj citata ---
Posto sam planirao neki motor sa komandama,iz tog razloga sam napisao za vislji deo kabine 1,8m,ne mora da je jako dugacka,ali koliko je minimum nize kabine sa 2 kreveta???Krevet bez 2,2m nije krevet.......Mozda ta prednja da bude 1,5m,a zadnja 1,8m,ako je moguce?

mile-ns:
Nasao sam nesto slicno mojoj rikshi.....

http://www.polovnaplovila.rs/pregled_oglasa/122/camac-sa-kabinom.html

mile-ns:

--- Citat: Mezija  11, 02, 2016, 14:21:57 posle podne ---Ja bas i nevolem te sto su skroz ravni u tabanu , al ajd sad.
ja cu biti blag al 2 mm  je malo.
Mislim da bi trebao da pojacas egije sa kosnicima kao riblja kost , kabinu dvodelnu od lakseg materijala sto nizu , mozda metalna konstrukcija pa neki laksi materijal ,
Icice on i sa 4 ks al barem neki 9,9

--- Kraj citata ---

Razmisljao sam o yamahi 9,9 HT....
Jel ima neko iskustva sa tim teretnim motorima??

srdjan72:
Kolega posto smo u skoro istoj situaciji,samo ja jos ne mogu da provalim kako da postavljam slike,da ti kazem da sam juce bio u radnji na Adi Ciganliji da pokupim neke informacije.Saznao sam da je bolja tarijanta teretna penta ali naravno i dosta skuplja.Cene nisam popamtio osim za yamahu 8 koja je mene interesovala.Doduse dobio sam od starijeg gospodina info o ceni za sto eura nize nego od mladjeg sa kojim sam kasnije razgovarao.Prva info za dvotaktnu sa alnaserom,potezankom i daljinskim komandama bez sajli,naknadno se uzimaju, 700e a 4 takta za 100 do 200 vise.Dobio sam i savet da uzmem pentu sa dugom osovinom mada sam to i planirao.Znaci penta na krmu ne na platformu.

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju