E, ovako treba... > Plovila
Miletov camac
mile-ns:
Nije smederevac :)
Pravljen je u Zablju,tamo sam ga i pazario,imao je kabinu,samo je bila gadna,pa sam je isekao i sklonio,tako da je samo korito ostalo :)
Malo kasnije cu da izmerim gaz i ostalo
mile-ns:
--- Citat: Zoran T 11, 02, 2016, 16:08:08 posle podne ---Prvo bi trebao da ojacas kompletnu konstrukciju...po patosu bar 3 uzduznjaka od istog flaha kao rebra znaci centralni po sredini kao kobilica od krmenog zrcala do pramcanog pika i po jedan levo i desno otprilike 35--40cm od sredine i jedan po duzini na boku na pola visine rebra....svako rebro(flah po boku) i rebrenicu(flah po tabanu) obavezno povezati kolenom(flah na kant) tako da koleno uhvati bar 10-15cm oba dela rebra(i bok i taban)...niposto na preklop vec na kant...to sto je vario neko na preklop flahove ili iseci i baci ili pokusaj da dobro zastitis jer ce tu stalno da rdja...na slici daj mere slobodnog boka od bele linije na zeleno do gore i meru od patosa do bele linije (gaz otprilike) ...za kabinu i motor Mezija ti je objasnio i dao smernice a ti kazi sta bi hteo pa da smisljamo dalje.... 114
--- Kraj citata ---
Sada sam izmerio......
Od dna patosa do vrha bele linije ima tacno 10cm
a od dna patosa do vrha stranice ima 54cm
lim je sve 2mm i patos i stranice.............
mile-ns:
Razmisljao sam nesto 9.9...Da li teretno ili obicno :) taj deo mi nije jasan,mozda ce camac biti malo tezi,a dunav je nekada i malo brzi....
DuleN:
Koliko planiras da bude visoka i dugacka ta kabina i kakva ce joj biti namena?
maverick:
A ne hebite covjeka...vozite se u kojekavimk dereglijama...kad se sjetim onog kapetanovog čamca ...pa nije ličio ni na poljski wc... lol dajte mu slike poneke lijepe kabine pa neki si složi nesto da malo provoza se, sakrije i odspava koju noc na vodi pa mu se mozda i svidi pa se odluci za neko vece plovilo...motoric...neki manji da se ne baca u trosakk...i ne kenjajte bez veze kad vas netko nesto pita lol
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju