E, ovako treba... > Plovila

Miletov camac

<< < (3/12) > >>

mile-ns:
Treba mi vase misljenje(pomoc) oko izrade kabine i jacine vanbrodskog motora......

Mezija:
Ja bas i nevolem te sto su skroz ravni u tabanu , al ajd sad.
ja cu biti blag al 2 mm  je malo.
Mislim da bi trebao da pojacas egije sa kosnicima kao riblja kost , kabinu dvodelnu od lakseg materijala sto nizu , mozda metalna konstrukcija pa neki laksi materijal ,
Icice on i sa 4 ks al barem neki 9,9

Zoran T:
Prvo bi trebao da ojacas kompletnu konstrukciju...po patosu bar 3 uzduznjaka od istog flaha kao rebra znaci centralni po sredini kao kobilica od krmenog zrcala do pramcanog pika i po jedan levo i desno otprilike 35--40cm od sredine i jedan po duzini na boku na pola visine rebra....svako rebro(flah po boku) i rebrenicu(flah po tabanu) obavezno povezati kolenom(flah na kant) tako da koleno uhvati bar 10-15cm oba dela rebra(i bok i taban)...niposto na preklop vec na kant...to sto je vario neko na preklop flahove ili iseci i baci ili pokusaj da dobro zastitis jer ce tu stalno da rdja...na slici daj mere slobodnog boka od bele linije na zeleno do gore i meru od patosa do bele linije (gaz otprilike) ...za kabinu i motor Mezija ti je objasnio i dao smernice a ti kazi sta bi hteo pa da smisljamo dalje.... 114

DuleN:
Ima li smisla ovakom camcu praviti kabinu?
Po meni nema...
Imao sam smederevac sa kabinom, i nikad nisam izdrzao u njoj duze od 20 minuta, a da prespavam - apsurd...

Kapetan:
1 Odigni camac jedno 30 cm od zemlje
2 Zaboravi na kabinu , 2mm lima dole a gore ko zna koliko kila = nestabbilnost  ... ne igraj se sa kabinom.... uradi tendu i miran si

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju