E, ovako treba... > Vanbrodski motori

Дилема: четворотактни или двотактни аутолуб?

<< < (10/22) > >>

LSI:
Његоше, хвала.
Да одговорим и теби и Буденсу, а и осталима - овај чамац нема класично глисерско корито. То је више полудепласман. Напред је нешто као тримаран који се према крми полако пегла у равно дно. Зато мислим да ће чамац добро ићи и с мање снаге. Колико сам видео, такви чамци лепо и доста брзо (око двадесетак километара на сат) иду и с моторима од 15 КС.

Моја првобитна намера била је да узмем мотор од 20/25 КС. И ту сам зарибао.
Од првобитне идеје да то буде 4Т машина, сад сам у ситуацији да озбиљно разматрам 2Т са системом аутолуб.

Имам лепу понуду за једну јамаху 30-ицу из 98. године.
Али и ова 25-ица на коју ми је Џони указао још ме копка. Још негде иза Нове године разговарао сам с тим човеком али... немам петљу да загризем. Много је пара, а човек је далеко, с оне стране границе (јеб... нас држава које више немамо!)

С друге стране, сви остали 4Т мотори које сам имао у виду, скупљи су од ове 30-ице аутолуб за више стотина до хиљаду евра. Много велика разлика, брате, како би то рекли данас ови млади.

njegos68:

--- Citat: LSI  08, 02, 2016, 08:07:09 pre podne ---Његоше, хвала.
Да одговорим и теби и Буденсу, а и осталима - овај чамац нема класично глисерско корито. То је више полудепласман. Напред је нешто као тримаран који се према крми полако пегла у равно дно. Зато мислим да ће чамац добро ићи и с мање снаге. Колико сам видео, такви чамци лепо и доста брзо (око двадесетак километара на сат) иду и с моторима од 15 КС.

Моја првобитна намера била је да узмем мотор од 20/25 КС. И ту сам зарибао.
Од првобитне идеје да то буде 4Т машина, сад сам у ситуацији да озбиљно разматрам 2Т са системом аутолуб.

Имам лепу понуду за једну јамаху 30-ицу из 98. године.
Али и ова 25-ица на коју ми је Џони указао још ме копка. Још негде иза Нове године разговарао сам с тим човеком али... немам петљу да загризем. Много је пара, а човек је далеко, с оне стране границе (јеб... нас држава које више немамо!)

С друге стране, сви остали 4Т мотори које сам имао у виду, скупљи су од ове 30-ице аутолуб за више стотина до хиљаду евра. Много велика разлика, брате, како би то рекли данас ови млади.

--- Kraj citata ---
Nisam baš  siguran da je tvoj čamac poludeplasman...skoro sm siguran da je glisersko korito.. E sad što se tiče čovjeka iz Bijeljine( selo Brodac uz Savu)svraćao sam ranije kod njega i izgleda korektno... ali stižemo kod cijene ove yamahe koja je tebi zapala za oko...kad platiš tu cijenu imaš troškove odlaska u R Srpsku,onda po povratku,plaćanje pdv,carine špedicije tako da to izadje dosta više...Bio sam u Bg pred novu godinu i pio kafu sa Busom iz tehnonautike,i on je kupio novu Selvu 25 ks za 2500 eura.. Busa kaže da je to yamaha samo Selva lijepi naljepnicu i jeftinija je od Yamahe 1000 eura...A Busa nije neko ko ne zna..Ako ti je to interesantno svrati do njega  nakej... Mada sam ja ipak za autolube...  114

Kapetan:

--- Citat: njegos68  08, 02, 2016, 08:36:22 pre podne ---...kad platiš tu cijenu imaš troškove odlaska u R Srpsku,

--- Kraj citata ---

ukoliko sipa pun rezervoar u R Srpskoj jos je u plusu , tako da troskovi odlaska ne postoje ...
barem je tako bilo pre par meseci kad sam isao , Beograd-Modrica-Beograd sa sipanjem punog rezervoara "zarada" je bila nesto oko 10 evrica...

njegos68:

--- Citat: Kapetan  08, 02, 2016, 08:52:08 pre podne ---
--- Citat: njegos68  08, 02, 2016, 08:36:22 pre podne ---...kad platiš tu cijenu imaš troškove odlaska u R Srpsku,

--- Kraj citata ---

ukoliko sipa pun rezervoar u R Srpskoj jos je u plusu , tako da troskovi odlaska ne postoje ...
barem je tako bilo pre par meseci kad sam isao , Beograd-Modrica-Beograd sa sipanjem punog rezervoara "zarada" je bila nesto oko 10 evrica...

--- Kraj citata ---
Ali ostaje pdv,carina,špedicija  minus 10 eura uštede u gorivu..

Bakara:
Pa dobro, izbor jacine motora i zavisi od nacina eksploatacije. Treba videti da li ce vecinu vremena na camcu biti vise osoba, ili jedna...

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju