Nautika opšta... > Zakoni i Propisi
Dozvola za UMC
Kabe:
--- Citat: Terca 10, 06, 2019, 08:26:33 pre podne ---
Ajmo sad, relativno skoro ste polagali za taj UMČ, istražite malo nadležnosti državnih organa na reci, gde ih ima a gde ih nema (nezgodna je tema da se sve servira, jer to može dati krila svakojakom ološu, na rekama a podalje od velegrada baš i nismo do kraja zaokružen sistem).
--- Kraj citata ---
Iz udžbenika iz koga smo spremali polaganje za UMČ nećemo se baš "leba najesti" :D On datira iz 1264. godine, a i Kraljević Marko je spremao sebe iz njega. Ne znam da li je i Miloš Obilić :D
Terca:
knjige starostavne je lepo posedovati i povremeno konsultovati....
knjige su "uljuđeni" sadržaj zvaničnih propisa a "neuljuđen" se može videti ovde:
https://mgsi.gov.rs/sites/default/files/Uredba%20o%20uslovima%20za%20plovidbu%20i%20pravilima%20plovidbe%20na%20unutra%C5%A1njim%20vodama.pdf
Kabe:
Hvala Terca. Dokument pridodat u folder vezan za ovu oblast na mojoj mašini.
Brzim pregledom nisam pronašao deo u kome se opisuje koji organi regulišu kontrolu plovnih objekata. Biću temeljniji kasnije, pa možda nešto izroni.
Takođe primećujem da je dokument sačinjen od maltene istog materijala kao što je u knjizi sa pridodatim članovima, a u drugom delu, reč je o skeniranom materijalu.
Terca:
sami plovidbeni propisi su međunarodno usaglašeni i jaaaaaako se teško i sporo menjaju.
Možeš uz ovaj dokument, na istom mestu da pronađeš zakon o plovidbi na unutrašnjim vodama, zakon o državnoj pripadnosti i upisniku plovila... i u svima njima klučna reč za ctrl-F nije kontrola, nego nadzor, i ja opet ciljno neću dati jednostavan odgovor, zgodno je bar da neko pogleda i vidi koji sve dokumenti postoje i gde se nalaze.
Kabe:
Pročetkaću. Takođe, smatram poučnim upoznavanje sa svim propisima i dokumentima. Uzgred, smatram da može na forumu da postoji stiki tema u kojoj će oni taksativno biti navedeni i ažurirani (a i linkovani) u slučaju da to ne postoji. Čisto da povećamo vidljivost i u toj zoni.
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju