Nautika opšta... > Zakoni i Propisi

Dozvola za UMC

<< < (15/20) > >>

zoki_ns:
Ne znam tačno, ali momci su bili ok, edukativno nasrojeni, pogotovo onaj koji je pricao sa nama. Imao je najbolje namere. Pitao dal imate pojaseve, ukazao gde krsimo propise itd, čisto da nas upozori da je Dunav opasan i da budemo pažljivi. Pogledao dokumenta i pozdravio nas.
Bilo ih je trojica na plovilu. 2 motora evinrude 175 KS vanbrodski ako se dobro sećam snage
Bilo ih je trojica na plovilu.

--- Citat: Terca  07, 06, 2019, 09:38:56 pre podne ---ti si iz NS, pomozi službi da bolje razume, da li te je zaustavila:
1. rečna policija
2. granična policija
3. inspekcija plovidbe?

Probaj molim te da se setiš šta je pisalo na njihovom čamcu i ko je od službenika bio ukrcan.

--- Kraj citata ---

Bakara:

--- Citat: zoki_ns  07, 06, 2019, 16:56:45 posle podne ---Ne znam tačno, ali momci su bili ok, edukativno nasrojeni, pogotovo onaj koji je pricao sa nama. Imao je najbolje namere. Pitao dal imate pojaseve, ukazao gde krsimo propise itd, čisto da nas upozori da je Dunav opasan i da budemo pažljivi. Pogledao dokumenta i pozdravio nas.
Bilo ih je trojica na plovilu. 2 motora evinrude 175 KS vanbrodski ako se dobro sećam snage
Bilo ih je trojica na plovilu.

--- Kraj citata ---

Meni se isto desilo pocetkom ove godine, nisam imao istaknut registarski broj a plovidbena mi je u tom trenutku jos uvek bila u kapetaniji. Momci su isto postupili, i ispricali isto sto i tebi  6589
U svakom slucaju, ispali su vise nego korektni. Drago mi je da je tako jer na vodu idem da se opustim, a ne da razmisljam o policiji koja negde ceka iza vrbe, da izleti i da me kazni...kao sto je slucaj na kopnu...  sajkaca

Terca:
pa sad moji UMČ... inspekcija bezbednosti plovidbe se lako prepoznaje, mora biti označena po oba boka belim rombom, oivičenim plavim... i mora imati jasan natpis, plavu rotaciju i beli plamenac ispod zastave.
Inspektor bezbednosti plovidbe takođe ima svoju uniformu, ne policijsku, on i nije službenik MUP.

Ako to nisi primetio, a primetio si "evinrude", onda verovatno i nije bila inspekcija, nego najverovatnije granična policija jer koliko je službi poznato  NS ni nema "policijsku ispostavu za bezbednost na rekama", takvu PI ima samo BGD, (iako svakako  u NS postoje dva čamca sa natpisom "policija", dobri momci kojima su u nadležnost zapali baš baš najružniji aspekti Dunava, i koji se sa tim šmekerski bore, korisni su i dobronamerni, nisu "džandari"...) ali ipak-ipak-ipak pitanje: da li su oni vlastni da vrše nadzor nad uslovima za plovidbu i pravilima plovidbe na unutrašnjim vodama?

Ajmo sad, relativno skoro ste polagali za taj UMČ, istražite malo nadležnosti državnih organa na reci, gde ih ima a gde ih nema (nezgodna je tema da se sve servira, jer to može dati krila svakojakom ološu, na rekama a podalje od velegrada baš i nismo do kraja zaokružen sistem).

I čuvajte plavuše za pametnije stvari  roll4

zankiki:
Viđao sam jednu titelsku šajku sa natpisom policija, koji je drugi?

Terca:
bigfoot... oba su kod nas na klubu... oba su prespora igračka, na njima dežuraju da vade egzitaše i maturante iz vode, a imaju zapravo još jedan sa nekim zverinjakom od motora za kad jurcaju za naoružanim ribokradicama - ljubiteljima reke, al taj im je u luci.

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju