Nautika opšta... > Zakoni i Propisi

Dozvola za UMC

<< < (17/20) > >>

zoki_ns:
Pa kojom je brzinom jurio ka nama dobro da sam ista video  jh Pravo da ti kazem ne bih ja zapamtio ni motore da nije rekao ženi, kad bi sela u njihov camac da se nikad ne bi vratila u nas,  na sta je ona rekla da joj njoh lepo u nasem camcu i da ga ne bi menjala ni za sta na svetu, a ja sam iskulirao da ne ispadnem bezobrazan :) Tad sam skontao koji su motori :) Evo brodica koji nas je zaustavio iz daljine slikan, okolo crna guma

Terca:
Ladno granična policija  ha ha ha

U glavi mi se javlja kao scenario za film:

... oni su verovatno u povišenoj borbenoj gotovosti, (jer su inače tu da omoguće da Klaus i Helga iz one druge priče pristanu, istovare se i utovare, uđu u majčicu otadžbinu, obiđu NS, i na kraju izađu iz majčice i zapale za Vukovar da stignu pre suflea) ... patroliraju i proveravaju da se ne prelazi ilegalno granica između Bačke i Srema i da se ne švercuju migranti sakriveni u duplo dno bigfoota...

...pa naišli na vas pa ajde malo da se bave bezbednošću plovidbe, što da ne, to je sigurno društveno korisno ako radi milicija a milicija sve sme, makar milicija radila u suprotnosti sa propisima...

... a vi ste sa druge strane poplašeni jer nemate istaknutu oznaku od 500 din, nije vam izdata UMČ jer mora da se otkuca na pisaćoj mašini marke olimpija model MK (mašina kucaća)-63, nemate prsluke nemam pojma zašto valjda se uzdate u potvrdu da znate da plivate, bezobzirno "plovite korišćenjem vodene struje", i slabije poznajete propise... i samo vam još fali da vas privedu i odšlepaju na višesatnu proveru da niste iliegalno prešli granicu kradenim čamcem uzimajući plavušu za taoca, što i nije nemoguć scenario, pre nego što vama i svima nama Đura oprosti što nas je tukao.

Ludo burazeru...

A verovatno je neko njima naredio " ajde idite malo tamo i plašite bagru, strah je dobar, neko će nam poginuti od previše slobode a manjka pažnje i znanja"... a smrtnici sa reke primete "konačno neko da uvede malo reda".
I svi su u pravu. da sam ja  neka vlas', isto bih to radio, nisu oni bili tu da vas kažnjavaju nego da preveniraju.
Neverovatno zvući ali se često vidi je ponekom od nas potreban policajac da bi mu objasnio da je veoma rizično plutati po plovnom putu između brodova od par hiljada tona, taman da i ne postoje propisi.

I ok za policiju ali gde se dede Inspekcija plovidbe u NS? ...nema se para u nadležnom ministarstvu jer kopamo ostrvo kod Karlovaca da Gerhard može da proćera 9 barži odjedared?

Kabe:
Dugo se nisam ovako slatko ismejao...

Pao sam sa stolice :D  ha

PRAVDA ZA GERHARDA!!

zankiki:
Jeste to napisano u šaljivom tonu, ali nije nimalo smešno, pre svega zato što je istina  7645218764198

STG:
Na zalost, Inspekcija plovidbe kao sluzba prisutna/aktivna na terenu gotovo i da ne postoji, te je neko "smislio" da se policija bavi i njihovim delom posla, iako se postavlja pitanje njihovih ovlascenja i strucnosti. Stara je to prica da li "oni smeju ili ne", ali umesto njih nemamo druge.
Dokle god su ljubazni i ukazuju ljudima na moguce greske ili propuste - sve je OK, bar se meni tako cini.
Da nije njih oko nas bi i na vodu zavladalo bezakonje, za sigurno vece nego sada.

Zalosno je sto je tako, neozbiljno je sto nadlezni nemaju odgovor na ovo pitanje, ali prosto tako je, kao da smo vec navikli.
Verovatno ce objasnjenje biti u nedostatku kadra, sredstava za rad ili vec necem slicnom, a tu dolazimo do Gerharda. Ukoliko mi nemamo novca za camce, znamo ko ima!
Odatle nam uostalom i camci tipa "Zodiac" koji je i izvrsio pomenutu kontrolu u NSu...

Ministarstvo je, pretpostavljam, bilo prisiljeno da se upusti u vise hidro gradjevinskih radova, izmedju ostalog i kod Karlovaca, da bi plovni put ispunio minimume koji su propisani na nivou cele Evrope. Bez toga, tj takvih radova, saobracaj na Dunavu bi postao usporen, otezan, ugrozen, sto bi uticalo i na samu bezbednost svih ucesnika plovidbe.
Jos jednom predpostavljam da nadlezni nisu smeli da dozvole tako nesto, jer od Gerharda stize lova za mnogo toga, pa hajde da mu dozvolimo da normalo obavlja svoj posao, zasto da ne, to je valjda normalno, a mozda ce preteci nesto i za Inspekciju plovidbe, pa da i oni pocnu da rade...

Jos jednom, ostavite Gerharda da radi svoj posao, dovoljno mu je tesko i bez nasih komentara, poznajem coveka.
To je covek koji ce bez razmisljanja, koliko za sat vremena okrenuti u BGu po oranju od Save sa brigom za male camce, isto tako ce sa puno paznje smanjiti brzinu kod Karlovaca pazeci na vezove camaca na marini iako je na toku i to ponekad moze da ga dovede u nezgodnu situaciju. Nezgodnu koliko onu kada mora da vozi za nazad u NS mostovima zbog pecarosa na sred prolaza i tako dalje...
Nisu svi ti tipovi sto voze Helge i suflee ili barze jednako pazljivi kao pomenuti Gerhard, ali sta da se radi, svi smo mi samo ljudi.

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju