Nautika opšta... > OPŠTA DISKUSIJA

Zanimljivi oglasi

<< < (5/10) > >>

Zoran T:
Ovaj za motore sa KP-a u principu"radi" po sistemu kapare...kaparises 50e jer ima naravno jos zainteresovanih...to su mali iznosi prevare da bi se to pravno teralo...

Bakara:
Da li je neko uzimao nesto od ovog lika?

http://www.kupujemprodajem.com/376163-1-djordje-svi-oglasi.htm

Vidim da ima uvek dosta motora i ostalog, ali je iz Republike Srpske a lokacija mu je Šid na kupujem prodajem. Pretpostavljam da sve što dolazi iz RS mora i da se carini, pa ne vidim neku računicu..

Isto mislim da ne bi bilo loše da, ko može, ostavi screenshot oglasa, jer se oglasi izbrišu pa da se ostali ne pitaju šta je bilo.

LSI:
Бакара, ја сам раговарао с тим човеком.
Деловао ми је коректно и пословно. Међутим, ту јесте проблем поступка царине који треба спровести.

Кад смо разговарали, рекао ми је да цариници обично наплаћују 1% на вредност чамца али вредност они процењују. Мада, то је тако и са другим стварима - царина има право да сама одреди вредност пловила, аутомобила или ванбродског мотора.
И са тим трошком се мора рачунати.

У мом случају, ја сам закључио да ми се то не би исплатило.
При том, као и код куповине других половних ствари, нема гаранције. Купује се у виђеном и затеченом стању и онда се види колико човек има среће у животу. Или му се куповина исплати или зажали што је икад видео тај оглас.
Ја сам одлучио да то није за мене...

Bakara:
Hvala LSI, znači da ipak nije neka mućka, malo mi je bilo čudno što piše Šid, a on iz Bijeljine, ali verovatno nije imao mogućnost da izabere drugu zemlju pri registraciji pa uzeo ono najbliže. Marketing je marketing...

LSI:

--- Citat: Bakara  28, 01, 2016, 11:34:08 pre podne ---Hvala LSI, znači da ipak nije neka mućka, malo mi je bilo čudno što piše Šid, a on iz Bijeljine, ali verovatno nije imao mogućnost da izabere drugu zemlju pri registraciji pa uzeo ono najbliže. Marketing je marketing...

--- Kraj citata ---

Бакара, извињавам се, уписао сам да је царина 1% а то није тачно! Царина је 3%!

Ево дела преписке коју сам имао с њим:
djordje
Odgovori
pravimo ugovor kod notara i sa tim ides na carinu i carinis treba ti plovna dozvola carina je 3 posto i pdv 20 posto od cjene iz ugovora ili carinske procjene vrjednosti motora 1500 to je najnize

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju