Pozdrav dobri ljudi. Pošto vidim da se moj kolega sa Tamiša Terasa sa svojim katamaranom prijavio, došao je trenutak da i ja povećam broj nas banatskih gusara i ljudi sa Tamiša na ovom forumu.

Kako je inače na žalost praksa i ja pratim ovaj forum već godinu i po dana, "gutam" sve što se piše i pretražio sam svaki kutak foruma ali nisam se predstavio pa evo da ispravim grešku.
Inače sam ceo život na Tamišu, prvo kao član veslačkog kluba Tamiš pa posle i kao trener. Čim su finansije dozvolile prošle godine, kum i ja samo kupili polovni brod 8.5 x 2m iz višnjičke marine. Celo leto smo plovili po Tamišu, do Bele Stene i Malih voda ali nismo dalje jer je na brodu 2taktni Johnson od 25konja koji toliko guta gorivo da prosto nismo imali više mesta za kanistre sa gorivom. Prva regata koju smo iskusili je bila Tamiška regata 2015. od Pančeva do Opova gde smo upoznali i dosta priključenih posada iz Beograda a verujem da su oni ovde na forumu ali nisam siguran. Jedino člana foruma Gorančeta znam privatno.
Na žalost nas mladih na Tamišu je malo i mi stalno razmišljamo kako da to promenimo i povećamo broj mladih na vodi, pa ako imate neki predlog kako to da promenimo :)
Brod nam je trenutno na suvom i pripremamo se za veliku "generalku" kao i kupovinu Jamahe 9.9 high trust, pa ako znate nekoga ko prodaje informacija bi bila zalivena pivom.
Toliko od mene za ovaj prvi put i nadam se da ćemo se sretati na Malim Vodama ili Beloj Steni a ukoliko neko bude upljovavao u Tamiš neka se javi.