E, ovako treba... > Majstorije i popravke - Uradi sam..
Izrada plovaka za mini pecaroski katamaran?
marke:
--- Citat: Zoran T 18, 01, 2016, 19:56:50 posle podne ---Evo ovako zapremina valjka je
V=(r"2*pi)*H
Gde su r"2---precnik na kvadrat
pi-----3,14
H---duzna ili visina valjka
Povrsina valjka
P=2*(r"2*pi)+2(r*pi)*H
Valjda sam dobro napisao nezgodno sa mobilnog nisam kuci
Aluminijum Almg3 od 2mm ti je 5,6kg po m"2 a cena otprilike oko 5e za 1kg
Za varenje ne znam...mislim da je i 35cm malo...
--- Kraj citata ---
Samo mala ispravka r"2---nije precnik nego poluprecnik na kvadrat.
umnik
Zoran T:
Hvala Marke...ispravljeno 114...malo sam i plovke ispravio pa nisu 25*20 vec 25*25cm...dodao malo volumena
LSI:
Гледам овог Зорана како црта ове шеме за изградњу...
Зоране, који је то програм? Колико треба да један просечан ум овлада њиме?
И да... може ли тај програм да на мом рачуну доцрта некако 1.000-1.500 еврића и да ја решим питање мог чамца?
Zoran T:
Ima ih raznih masinskih od solidworksa pa do catia...crtacih-grafickih od rina do corel-a...specijalizovanih za brodske forme od freeshipa do delftshipa...U moje vreme(pored smederevki)se ucilo radilo na hameru,tusiralo na pausu pa stampalo na ozolidu(po potrebi) koristili se brodski krivuljari(jos ih negde cuvam), razne letvice i koristio digitron...Programi sve to olaksavaju al ako ne znas osnovu djabe ti programi jer kad odes u radionicu opet dodjes do sestara i letvica...Licno ja za brodsku formu i formiranje korita koristim freeship 2.6(stariju varijantu jer je brza i bolja od novije) a za konstruktivne(radionicke crteze) ACAD 7(klasicno tehnicko crtanje) jer se najbrze crta...E za tih 1000-1500e bi ti trebao i dobar stampac... 114
LSI:
Зоране, хвала лепо на исцрпном одговору.
Ипак бих ја конструкције бродова препустио онима који су се школовали за то. Оно што сам ја имао на уму, то је у ком програму се могу урадити идејне скице, да човек може да покаже шта би желео, а онда да то неко ко је стручан уобличи у радионичке и извођачке пројекте.
А, кажете, треба и штампач?
Онда ништа. Такав мора да кошта више од тога што мени фали.
Или можда да приштедим још мало (још којих десет, двадесет година) па да купим 3Д и да одмах направим чамац?
Кад боље размислим - можда и не постоји такав штампач који би одштампао то што мени фали sha
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju