E, ovako treba... > Majstorije i popravke - Uradi sam..

Izrada plovaka za mini pecaroski katamaran?

(1/6) > >>

Danijel raf:
Poz. drugari trebala bi mi mala pomoc saveti oko izrade plovaka za mini katamaran za pecanje, imam par ideja racunam kalkulisem merim vazem  ha   
zamislio sam imam i neki nacrt da duzina plovka bude 2,8 do 3 m.    precnik nekih 30-35cm

Opcija  1.  limenu cev poput cetvrtastog  oluka da oblozim stiropor te da stavim mrezicu i izglertujem lepkom kao na kuci i kad se to lepo osusi da odnesem kod kolege da mi to presvuce vlaknima i poliesterom u par slojeva, ex da raspitao se sve tako bi dobio lepo oblikovane plovke nepropusne  ali pomalo teske za to sto sam zamislio i ima dosta da se radi oko toga .

2.druga opcija mi je bila da kupim alu cev od 3 metra precnika 30tak cm i da je napunim stiroporom i zacepim za obe strane no kad sam se raspitao takve cevi ne postoje no ok ajmo dalje, u tel. razgovorima jedan menager jedne firme koja radi sa metalima me posavetuje da uzmem tablu aluminijuma 3m * 1,5 metara i podelim je na pola i od tih polovina napravim 2 tube da al kako spojiti to varenje je jako skupo ima li neki drugi nacin da spojim tu tablu aluminijuma kad od nje napravim cev , kako da je spojim na tom savu ?

imate li neki drugi savet od cega da napravim te plovke a da normalno izgledaju tj lepo estetski?

maverick:
Jeftino tesko...imas tube za kanalizaciju promjera i 500-600 i vise mm....izvana su rebraste i da se nabavaiti od javnih ustanova kao vodovod isl...za gajbu dvije piva...imaju i svoje orginalne cepove

LSI:
Данијеле,

Лепо је што имате вољу да својим рукама урадите тако нешто. Међутим, у старту вам је јасно да без помоћи са стране то неће ићи. И ту увек испадну неки проблеми.

Размислите о ономе што је препоручио Маверик - има тих пластичних цеви великог пречника. Претражите по огласима.

А постоји и оно, истина скупље, решење ако сте у могућности да га себи приуштите. Писано је и на нашем форуму, постоје фирме које то професионално раде. Не могу сад да се сетим али има фирма која прави понтоне за сплавове (сећам се да су чак писали да би одобрили и неки попуст за наше потребе).

Ја сам синоћ у огласима видео и ово: http://www.kupujemprodajem.com/Pontoni-plasticni-24543975-oglas.htm?filter_id=58076770. Имате у огласу телефон - назовите, проверите колико би таква опција коштала. Можда се на крају покаже да се исплати.

Zoran T:
Vidi jedan taj plovak precnika 35cm a duzine 300cm volumena je 164lit ili 1m duzni nosi 54kg.Da bi iole imao malo komfora za pecanje i da bi mogao da se pomeris malo napred nazad nemoj ni da razmisljas o manjem precniku od 45-50 za duzinu 300cmm...Od 50cm precnika i 3m duzine imas 235lit volumena i sa tim bi vec nesto i mogao da uradis...

marke:
Mozda nije najelegantnije resenje ali mozete spojiti po tri bureta i napraviti pramac od lima, to nije skupo resenje.

Tri odvojene komore na svakoj strani daju sigurnost i ne treba ih puniti nicim. kuku

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

Idi na punu verziju