Hvala vam na savetima a pre svega sto imam sa kim da porazgovaram na ovu temu , nadam se da cu nesto uspet sklopit

Pristalica sam oduvek da odma uradim kako treba da nebi morao 2 puta radit i davat duple pare .
Kapetane - imam ja i drveni i sperani camac no to mi nije lako i mobilno zato i potezam da napravim ovako nesto od 2 plovka i platforme da se moze rastavit na 4 srafa i lako natovarit na pak treger i pre svega da mogu to sve sam da odradim posto u zadnje vreme ribolov mi se svodi da pecam sam i na kasiciu kad stignem po 2-3 sata. Ovi plovci sto ste postavili na slici gore su nesto slicno kako sam zamislio .
Meverik- ta ideja je i najjeftinija al

neuklapa mi se u plovnost i estetiku koju sam zamislio

( e jesam kontra navoj

)
gledam i linkove koje ste postavili ovi plasticni plovci su i previse veliki za to sto sam naumio .
Vidi jedan taj plovak precnika 35cm a duzine 300cm volumena je 164lit ili 1m duzni nosi 54kg.Da bi iole imao malo komfora za pecanje i da bi mogao da se pomeris malo napred nazad nemoj ni da razmisljas o manjem precniku od 45-50 za duzinu 300cmm...Od 50cm precnika i 3m duzine imas 235lit volumena i sa tim bi vec nesto i mogao da uradis...
ovaj vas post mi je zapao za oko o nosivosti plovaka o tome sam dosta razmisljao a nisam mogao da odgonetnem ,
Zorane jel po ovome ispada da plovak precnika 30cm i duzine 300 cm nosi oko 141kg ? ako je tako to je

jer bi imao takva 2 plovka pravilno rasporedjena , znaci nosivosti bi bila oko 280kg??