E, ovako treba... > Majstorije i popravke - Uradi sam..

Renovacija brodske prikolice - 1 deo

<< < (4/5) > >>

Kapetan:

--- Citat: mladjo  23, 09, 2016, 20:22:23 posle podne ---Kapetane nemas pojma ni o cemu.Bolje cuti.

--- Kraj citata ---

kad smo pravili Roll na cetiri osmeha .. sve sam izbusio u Beogradu da bih izbegao to cuvenje busenje inoxa za koje ti treba diploma , master, doktorat i slicno ... i naravno koliko god da planiras uvek iskrsne nesto ... malo smo napravili veci nego sto treba :D ja uzimao merke  sajkaca

skratio sam ga sa brusilicom od 400 watti neka no name marka (tipa einhell, willager...) , i onaj kotur za metal (za secenje) ... prvu put uzeo u ruke brusilicu i bez problema odsekao visak 

morali smo i stopu da sredjujemo 5mm debljine , i to je zavrseno sa dve burgije jedna tanja jedna deblja HSS, takodje no name busilica jacine oko 500 watti ...

ne smem jaci alat jer mi je agregat 2kwata , pa mi lakse da sve radim sa slabijim alatom po ladji ... i zavrsi mi posao no name alat sa HSS burgijama ( i dans su u zivotu iste te burgije)

mozda ovaj prohrom za roll oznake 316l i nije toliko cvrst kao sto pricaju, sta zna dete sta je 300 kila ... ali 4mm rupice na ogradu gde je prohrom 304 (ili neki slican, jer se mat pojavljuje) izbusih iz prve sa 5mm burgijom, HSS naravno ...

a generalno kazu ljudi "ako znas" mozes i sa obicnom burgijom da busis inox... ja pokusao i zeznuo par komada i kupio te HSS, mozda i moze, al kapiram da moras doooobro da znas sta radis...

i tako ...

Kapetan:
a vidi ovu budalu , ko da mene slusa.. busi HSS burgijom 316 celik debljine 8 mm  sajkaca
niko mu nije rekao da to ne moze da se radi :D doduse mozda je trik u de waltovoj busilici  kgk

7 funti 9 komada ... ja mislim da sam evro placao ove moje (po komadu)

Srecko Sojic:
probao i segrt da izbusi i sa obicnom i HSS i to prvo manju rupu od 5mm pa da prosirim na 12mm i samo istopio burgije
kupim opet HSS i odem kod komsije na probesionalnu stubnu koja ima hladnjenje i sporo okrece. i tu izbusim par komada a trebalo mi 72 rupe
fino pokupim sve i odnesem u firmu kako rekoh

10mm debela ploca...

Kapetan:

--- Citat: Srecko Sojic  24, 09, 2016, 18:16:07 posle podne ---probao i segrt da izbusi i sa obicnom i HSS i to prvo manju rupu od 5mm pa da prosirim na 12mm i samo istopio burgije
kupim opet HSS i odem kod komsije na probesionalnu stubnu koja ima hladnjenje i sporo okrece. i tu izbusim par komada a trebalo mi 72 rupe
fino pokupim sve i odnesem u firmu kako rekoh

10mm debela ploca...

--- Kraj citata ---

za 72 rupe bih i ja nosio nekome  sajkaca generalno moze, ali ako je velik posao ne treba se zezati ...

ujedno danas sam malo googlao ove HSS burgije... ima dosta njihovih podopcija te sa ovom te sa onom legurom, ove sto mi koristimo su verovatno najeftinije , ali su daleko bolje od onih obicnih crnih burgija ... ono sto sam ja uspeo da uhvatim u tih par rupa je da treba da se vrsi pritisak dok se busi (ne prevelik) i mali broj obrtaja ... i ide sasvim ok.. nisam hladio , na zalost, to cu sledeci put da pokusam kako ide sa tim

Srecko Sojic:
kapetane evidentno nema sta. kada sam radio postolja za brod radio sam crnim cijevima ali sa stijenkom 2mm pa sam kod komsije busio to na stubnoj profesionalnoj busilici. to je islo tako dobro da sam u jednom momentu razmisljao da kupim sebi jednu. odustao sam od toga zbog nedostatka prostora u pomocnim prostorijama, a i jeftinije mi je da s vremena na vrijeme kupim komsiji par limenki piva i posluzim se alatom hehehehe

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju