E, ovako treba... > Plovila
ALBIN 25 - Put do Srbije
Srecko Sojic:
uh dobro si i to napomenuo alexa
sjecam se da sam negdje u austriji izlazio iz suzenja i zgrnuo jedno desetak onih perdika sa zmigavcima!
prikolica 2.5m sirine, 8 duzine i pick up skoro 6. nema sanse da je utjeras u traku od linije do linije, a ima majmuna koji se cesu uz tebe bez problema
jos jedna stvar, bocni vjetar na akvaduktu. zna gadno da zaljulja plovilo jos ako udjes u frekvenciju moze da te obrne za cas. zato ne smijes voziti konstantnom brzinom u takvim situacijama nego usporavati i ubrzavati.
neptun:
Ne sme iza signalizacije da se nalazi nista. Kakvih 120 cm.
Ma ne brini nista, vidim ja da je tu sve ok. No pravo u grcku, ako je april u pitanju, tad je najlepse.
Nego jel ce moci da se dogovori da se pogleda brod uzivo kad stigne.
Alexa:
--- Citat: neptun 16, 12, 2015, 01:04:56 pre podne ---Ne sme iza signalizacije da se nalazi nista. Kakvih 120 cm.
Ma ne brini nista, vidim ja da je tu sve ok. No pravo u grcku, ako je april u pitanju, tad je najlepse.
Nego jel ce moci da se dogovori da se pogleda brod uzivo kad stigne.
--- Kraj citata ---
Kakvo pitanje kuku . Pa naravno, covece, bice mi zadovoljstvo. A sto se tice Grcke, voleo bih ja ali, morace da saceka 6589 . Bicu zadovoljan ako uspem sve ovo da zavrsim, bice tu jos troskova (sredjivanje, registracija, opremanje.... kuku).
Zoran T:
Au 20+godina sam vukao prikolice(kamp kucice)srecko je sve napisao.Merenje rude je bilo obavezno ja sam koristio kantar na istezanje do 50kg(tolko je za auto) i za prednju vucu oko 50- 60% od max opterecenja skoro idealno a za zadnju vucu i do 70-75% zavisi i od tereta u kolima.Ukoliko koristis i zadnji krovni spojler(kamperski)sto je topla preporuka mozes i koji procenat manje da opteretis i rudu i kuku skinuce ti koji litar potrosnju i olaksat ce ti voznju preko 80...
Alexa:
Ma ima tu mnogo detalja koji mogu da prave problem ako se ne preduzmu mere za siguran i bezbedan transport. Npr, gledam fotografije na netu kako je postavljen brod na prikolice i uocim da su kod mene tockovi povuceni pozadi u odnosu na neki "centar" broda, malo se vise zainteresujem i nadjem podatak gde je tacka gravitacije na brodu, koliko cm od krme i t.d. Onda stavim na papir i izracunam tacno za koliko moram da pomerim osovine prema prednjini da bih dobio odgovarajuce opterecenje na kuki. Zamislite tehnical data "Albin"-a iz sedamdesetih godina ima cak i takve detalje. Odusevio sam se clap . Bice to dobro, samo ima da se smorim dok prodje zima kuku
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju