E, ovako treba... > Plovila

ALBIN 25 - Put do Srbije

<< < (9/26) > >>

Alexa:
Hvala ti na ovim dobrim i dobronamernim savetima. Dosta toga sam na prikolici vec uradio (proverio lezajeve, naletnu rudu, podmazao, zamenio sve ventile, izbalansirao tockove (zamisli, mi to radimo u nasem servisu  kgk), zamenio uticnice i .t.d.) ima tu jos koja sitnica ali, dugacka je zima. Planiram da napravim dodatnu signalizaciju za na brod pozadi a bocno cu izvuci kablove za gabaritna svetla dva sa jedne i dva sa druge strane (napred belo - pozadi crveno). Nisam ni ja primetio zakacku na pramcu, videcu kakve su bitve da li mogu da izdrze da se naspanuje prednji kraj. Ovo sa zastitnom mrezom ti je dobra ideja, toga se nebih setio. Sto se tice alata i zateznih traka toga kod mene u kombiju ima uvek. I ovo ti je dobro za proveru tezine na vagi. Svakako cu sve preduzeti da sve prodje sa sto manje rizika. Svaki savet je dobrodosao.  thumbup
Prikolica je u jako dobrom stanju, sada je u garazi, mislim da bi trebala da izdrzi.

Srecko Sojic:
kao sto rekoh sve sam napisao iz iskustva.

sto se signalizacije tice ne znam koji kombi posjedujes ali vodi racuna o modulu. novija vozila imaju modul za dodatnu rasvjetu i hoce da zeza ako stavljas nesto ekstra.
ali kako rece, duga je zima pa mozes eksperimentisati

neptun:
ja vezem trougao nazad na brod. pa sijam verovatno bas dobro kad me farovi osvetle. nije lose da nesto skrene paznju drugim vozacima, da znaju da je nesto sporo ispred.
sad ima da se kupe razne fluorecentne trake. mozda nije neophodno dodavati ta gabaritna svetla.
to ce proci lagano. pa se spremaj za grcku. mozda bolje nemoj ni da svracas u srbiju nego pravo dole.

Srecko Sojic:
neptune, ako se dobro sjecam po saobracajnim pravilima EU mozes da budes duzi najvise 120cm od signalizacije, a ako prelazis i malo moras da imas onaj israfirani pravougaonik crveno-bijeli...davni bjese 2012 ali znam da sam sve tada dobro proucio i opet me je startovao gestapo. na svu srecu sve je bilo ok ali su sve i pregledali.

nije na odmet dobro se spremiti za takav dugacak put

Alexa:

--- Citat: neptun  15, 12, 2015, 18:33:41 posle podne ---ja vezem trougao nazad na brod. pa sijam verovatno bas dobro kad me farovi osvetle. nije lose da nesto skrene paznju drugim vozacima, da znaju da je nesto sporo ispred.
sad ima da se kupe razne fluorecentne trake. mozda nije neophodno dodavati ta gabaritna svetla.
to ce proci lagano. pa se spremaj za grcku. mozda bolje nemoj ni da svracas u srbiju nego pravo dole.

--- Kraj citata ---

Nije za zezanje, Nemacka je puna gradilista gde se tri trake  slivaju u dve, desna je obicno 2,5 m a leva 2,2 (uglavnom je tako). Guzva je 24h a vozi se ostro, kombi vozila je na hiljade, preticu sve sto ide sporije od 100 km/h. Cesto zna da bude magla tako da je oznacavanje vozila i tereta vise nego pozeljno.

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju