E, ovako treba... > Palubna oprema
Бимини тенде
maverick:
Inox je definitvno ljepsi, nastavci koji spajaju inox tendu su ljepsi nego obicno oni plasticni koji se stavljaju na al cijevi. Sto se tice biminija...vise ukras nego nesto funkcionalno...ja ga imam ali kao dio kompletne tende pa ga skinem stranice ostane samo krov. Sunce tuce sa svih strana i obicno na malim čamcima nema neku funkciju...pomaze malo kod kise bez nekih vjetrova da ti bas ne pada na glavu...inace najcesce se koristi nauticko platno namjenjeno za takve stvari....
DuleN:
broker975fx,
Da ja sam zaista vezan za alu limenke, ali zasto? Imao sam svakojake varijante plovila, od svakakvih materijala.Posto sam od onih lenjih, jedina varijanta koja je bila "sedi i vozi" bio je aluminijum, pa sam to maksimalno iskoristio. Da pojasnim: nema farbanja, smirglanja, rdje, ... Sasvim je normalno da na alu camcu imam i alu ograde, bitve, nosace tende, stube za penjanje, ...Nista nisu slabije od inoxa, naravno ako je uradjeno sve kako treba.
Ranije sam pare i pare bacio za inox i sada se cudim zbog cega??? OK, inox svetluca ko ogledalo, privlaci poglede, lepo je to, ... ali sve ovo moje od aluminijuma 100% vrsi istu ulogu, ni u kom delu nije nesigurnije, losije,... a jeftinije je da ne pricam koliko...I da ne zaboravim, taj inox je debljine nokta, obicno kineski i obicno posle pola godine pocne da rdja iznutra... Sto li, pojma nemam...
I da budem na kraju demokrata: Laki, ako ces da lovis sponzoruse - onda inox obavezno, ako je samo za ladovinu, moze i aluminijum.
LSI:
--- Citat: DuleN 09, 12, 2015, 21:23:33 posle podne ---...
I da budem na kraju demokrata: Laki, ako ces da lovis sponzoruse - onda inox obavezno, ako je samo za ladovinu, moze i aluminijum.
--- Kraj citata ---
Куку, провалио ме овај а нисам ни рекао да хоћу за себе. Испаде ово као оно с пријатељима за јефтину нафту. Све се у овој земљи одмах сазна.
sceka:
Bimini top je prakticno obavezan deo opreme svih otvorenih camaca! Zato sto je tokom leta sunce neuporedivo jace na vodi i njegova namena je da vas barem malo zastiti od njega da ne bi vas i vase punike udarila suncanica. Njegova upotrebna vrednost na kisi je mala ili nikakva bez dodataka u vidu bocnih, prednje i zadnje strane ali se onda ceo komplet naziva "Camper canvas" i znacajno je skuplji (bimini top - par stotina USD a camper canvas - par hiljada USD, u zavisnosti od upotrebljenih materijala) i on dobro stiti i od vetra i od kise (kao sator).
Inox ili aluminijum je stvar licnog izbora (cena je najveci ogranicavajuci faktor). Ali ovde izborom jednog ili drugog materijala ne mozete puno pogresiti.
Platno je takodje stvar izbora ali je tu moguca greska u izboru veca. Dobar materijal odlikuje nepropustanje uv zracenja, postojanost boja, lako ciscenje, ...
Pored ovih glavnih delova treba obratiti paznju i na zatezace, oslonce, srafove, konac kojim je zasiveno platno, ... jer ti delovi hoce da brzo propadaju ako nisu kvalitetni.
Evo propagandnog filma jednog od najboljih proizvodjaca:
hi
HUMMER:
Lazo, jedan savet od majstora, da pravim sebi uvek bi bilo od Inoxa sa nautickim platnom podredjeno gabaritima samog plovila I naravno vlasnika plovila. Inace sluzi samo za sunce I to preko 30 stepeni I za onu bangavu kisu rosulju a kada naidje oluja bolje ga je skupiti ili ode sve u materinu... Jeste da je skuplja varijanta ali ko I sve u zivotu na kraju se isplati ili bar mislimo da je tako, vazno je uzivati...
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju