E, ovako treba... > Palubna oprema
Бимини тенде
LSI:
Нешто ме занима - видим на многим чамцима постављене тзв. Бимини тенде.
На некима је платно развучено на конструкцији од хромираног нерђајућег челика, код других је конструкција од алуминијума.
Које решење је боље?
Које су предности једног у односу на други материјал?
Само платно, колико видим углавном је танко, цирадно. Каква је заштита од кише?
broker975fx:
Prvo bas i nije tanko ciradno platno,barem ne na vecini. Sto se cevi tice tu ga inox tuce po svim kriterijumima a tako i cenom naravno. Alu cev je dosta jeftinija. Zastita od kise zavisi od toga kako je montirana tenda,generalno nije neka posebna ali neces biti mokar,sve ti je jasno
STG:
Rekao bih da i nije narocita zastita od sunca/kise na malom camcu, narocito u voznji.
Zato se i nisam odlucio za istu...
DuleN:
Laki,
Moje misljenje je da je sasvim svejendo da li je aluminijum ili inox-a. Vazno je da dobro drzi tendu. Ove tende su u principu samo zastita od sunca, dok jako slabo mogu posluziti za zastitu od kise, narocito ako je sa vetrom. Sto se tice platna - to je stvar izbora: kvalitetnije platno ce duze trajati, ona kineska ko musema ce izgoreti za jednu sezonu od sunca...
--- Citat: broker975fx 09, 12, 2015, 12:45:10 posle podne ---Sto se cevi tice tu ga inox tuce po svim kriterijumima a tako i cenom naravno.
--- Kraj citata ---
Nisam bas razumeo po kojim svim kriterijuma ( osim cene naravno ) inox tuce aluminijum? Bas bih voleo da cujem argumente...
broker975fx:
Pa ti si emotivno vezan za alu limenke pa se ne racunas,ali priznaces da je inox nesto jaci od alu cevi,sto naravno za ovu pricu i nije preterano bitno. Drugo ipak je lepsi od alu cevi ali i to moze biti stvar ukusa. Sto se mene tice bezobrazno mi je skup,ja sam u jednom trenutku hteo da pravim od obicne gvozdjurije ali sam ipak odustao od tog koncepta tende.
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
Idi na punu verziju