E, ovako treba... > Palubna oprema

Бимини тенде

<< < (3/4) > >>

DuleN:

--- Citat: HUMMER  09, 12, 2015, 22:01:44 posle podne ---Lazo, jedan savet od majstora, da pravim sebi uvek bi bilo od Inoxa ..

--- Kraj citata ---
Pa dobro, objasni zasto  majstor  to preporucuje? Koje su prednosti, sta je to toliko bolje,... Ne bezim da me neko ubedi da nisam u pravu, ali ajmo s argumentima, a ne samo sa zakljucima.

|Sceko, slazem se sa napisanim.

Kapetan:
Inox ne rdja... Aluminijum RDJA (nemojmo da ulazimo u raspravu).. Galvanske struje sa ostatkom camca bolje prima inox (ako je metalni camac)...
Inox je lepsi , i trazi manje odrzavanja ..

Delovi razni spojke, uglovi, zglobovi ... sve se kod nas moze naci od inoxa...
Inoxa imas u Kosinoxu 304 i 316l pa koji voles... ako nastavis tim putem stizes i do Lestana gde ces naci nauticko platno cena mu je od 9 do 14 evra po kvadratu (ne racunaju na duzni metar(???) ) a imas i sve one spojke razne za palubu kod njih ... ili narucujes iz inostranstva, sto je takodje opcija  ...

Na kucnoj masini neces uspeti da zasijes ni nauticko platno, ni providni UV otporan PVC (takodje lestane)... to mora ona ozbiljnija masina ...

jeste lepo zezanje... ja racunao dal sam da radim dal da mi rade u grckoj ... i uradise mi u grckoj ... da sam imao masinu razmislio bih jos jedared... mada generalno sam sve uradio kako treba stim da nisam celu sezonu nasao 5 minuta vremena da promenim zglobove i onda sve to poprilicno nesrecno izgleda...

zoki novus:
Evo konkretno sta se meni desilo sa konstrukcijom od aluminijuma. Nagazio sam doticnu i iskrivila se totalno i prilikom jednog osrednjeg vetra su mi popucali sastavi koji su inace od plastike. Da napomenem da je tenda nije bila mala privreda. Inace aluninijum mnogo manje boli kad udari po glavi
Inace sto se camaca od aluminijuma tice vrlo su korektni mada iz licnog iskustva za mene je plastika bolja.

LSI:
Хвала свима који су се потрудили да изнесу своја мишљења.
Мислим да сам добио доста информација и да ће бити од користи и неким другим, будућим власницима чамаца.

DuleN:
Kapetane,
Teoretski imas peticu.
Aj i ja necu u duboke diskusije, nek bude ko sto ti kazes... Ja cu se i dalje drzati aluminijuma, jer za razliku od tebe ne plovim morima, pa mi ne pravi probleme morska voda, so i sl. a ko zeli da bude u trendu i ko ima para nek kupuje sto mu je srcu drago...
Laki,
Ako ti je nesto pomogla ova tema- SUPER. Ako nije, popicemo neko pivo, pa ce mo pricati dalje ...

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju