Opšta...Tu smo... > Uputstva

Tko se razumije u sonar?

<< < (4/12) > >>

zankiki:
Moram da se složim  114

maverick:
Jbg sad dao čovjek pare...nema natrag...a ne znam sta bi koji urac babusku trazio sonarom...baci saku dvije hrane i ako je tu pecaces....vise manje s njim s posluzi da nadjes nekakve depresije na samom dnu ili zanimljivo granje gdje bi mogao hraniti i pecati...

majstorli:
 kuku ups ups
Jao meni uvali pare!Ma dugo vremena sam provodio trazeci najvise na google i youtube i odlucio kupit.Kad sam vidio kako tipovi vide ribu na sonaru ,a jos kad ju upecaju to je prava milina.Tip koji prodaje lowrance sonare koristi isti takav ali na dunavu.Veli da je prezadovoljan i da nitkom jos nije prodao da ce koristit na bosutu. Tu sam malo trgnio ali odlucio kupit. Da,iskreno sve jesu dubine vece od bosuta ali moje je misljenje bilo da kad sonar radi na velikoj dubini  zasto nebi jos preciznije radio na 2-3m vode.
To sto ja vidim uzak snop to mi odgovara.Onda tocno znam gdje je riba tj.moz joj ubacit u usta.Svaki dan provodim po nekoliko sati u camcu pokusavajuci skuzit rad sonara.Svatio sam kad naijdem na neku granu ili dubinu dobro mi pokazuje Tu su i neke ribe tj.oblik srpa.Sad su vece,sad manje,pa onda nema ni jedne itd. Ma ono sta bi volio je da netko iskusan sa slicnim sonarom sjedi malo sa mnom i da mi pokaze svoje iskustvo i misljenje.

majstorli:
A cak u postavkama sonara moze se podesit kakva je voda.Bistra,valovita,led,duboka,plitka...  Ajd mislim ja pa moze radit normalno i u plitkoj vodi.

majstorli:
https://imageshack.com/i/p7NzzkoCj
A evo ,zar ovo sto pokazuje nije dobro?Mislim da je dolje riba.Kad ju usporedim sa dubinom koja tj. sa rupom u kojoj lezi visina one grane pocinje na oko1.5m a zavrsava na 2.0m gdje riba lezi to ja zakljucujem da je riba veca od 1m.
E sad dali su i ono ribe na grani? Ne izgledaju iste kao ona dole.Babuska nije.Moze bit som,stuka ili saran.Smuđ sumnjam jer skoro da ga nema.Mozda se uhvati 1-2 godisnje i to mali.
Kako vasi sonari pokazuju ribu u odnosu na ovo sto vidite kod mene.

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju