Opšta...Tu smo... > Uputstva
Tko se razumije u sonar?
maverick:
Prvo s tim sonarom na toj rijeci vise manje ces vidjeti bas slabo...voda je plitka i sam zahvat sonde na dnu je dosta uzak....kad ulovis ribu...recimo dvije kg...zavezi je na stringer i spusti pod sondu pa stelaj dok je ne nadjes...probaj s jig glavom...raditi vertikalu ispod sonde i stimaj dok ne vidis skokove koje radis...
majstorli:
--- Citat: maverick 14, 11, 2015, 22:24:05 posle podne ---Prvo s tim sonarom na toj rijeci vise manje ces vidjeti bas slabo...voda je plitka i sam zahvat sonde na dnu je dosta uzak....kad ulovis ribu...recimo dvije kg...zavezi je na stringer i spusti pod sondu pa stelaj dok je ne nadjes...probaj s jig glavom...raditi vertikalu ispod sonde i stimaj dok ne vidis skokove koje radis...
--- Kraj citata ---
Malo sam probavo da vidim koliku povrsinu odprilike hvatam na oko 2-3m dubine.Negdje oko 4m u promjeru.sa time sam zadovoljan cak i prezadovoljan.Ja lijepo sijednem camcom odmah u blizinu i zabacujem na ti mjesto.
Samo, vidim neku ribu dolje i dosao pecat stuku ili soma a ona riba koju vidim mozda nije ni blizu onoj koju pecam.To je onda lose za sve ribiče. kuku
maverick:
Na 2 m dubine...ne vidis ni krug od metar i pol...tako da mozes ti zabacivati sa strane koliko god te volja
majstorli:
--- Citat: maverick 16, 11, 2015, 05:10:32 pre podne ---Na 2 m dubine...ne vidis ni krug od metar i pol...tako da mozes ti zabacivati sa strane koliko god te volja
[/quote
Ovako mislim radit:Provozam se na vesla okolo i ako ndjem ribu koju zelim pecat odmaknem se nekoliko metara i lijepo zabacujem ispred sebe na to mjesto.E sad je samo stvar ona koju sam spomenio.Ako idem npr.pecat babusku a ribu koju sam vidio je nekakva grabezljivica,to nije to. Zato bi bilo dobro poznavat vrstu ribe na sonaru.Pa ako semoze i velicina prepoznat nije lose jer znam da babuske kod nas nisu vece od 1kg.Znaci ako prepoznam velicinu na sonaru to mi vec nesto znaci.
--- Kraj citata ---
CIVIJA:
Druze, moj ti je iskreni savet prodaj/pokloni... sonar, AKO si ga uzeo da bi ga koristio samo na Bosutu i to da bi pronasao odredjenu vrstu ribe.
Kada sam odlucio da kupim sonar (i bilo sta drugo sa cim se prvi put srecem) odradio sam jedno mesec dana istrazivanja. Koliko para pa sta za te pare, da li odradjuje ono sto meni treba, pa youtube, pa google, pa ..... I onda kupio sonar i JA ZADOVOLJAN.
Ti si krenuo natraske - kupio sonar pa sad radis istrazivanje. Da si pre kupovine postavio jedno prosto pitanje da li cu u 2-5m vode videti koja je riba ispod mene svi bi ti rekli NE.
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju