E, ovako treba... > NAUTIČKA DISKUSIJA

prikolica i registracija

<< < (3/10) > >>

LSI:
Ево, управо сам сазнао да испитивање прикључних возила (читај: наших приколица) кошта на Машинцу од 5.500 до 12.000 динара. Томе треба додати још по неку таксу (та, како би без таксе, је ли?).

Kapetan:

--- Citat: LSI  19, 10, 2015, 18:06:15 posle podne ---Ево, управо сам сазнао да испитивање прикључних возила (читај: наших приколица) кошта на Машинцу од 5.500 до 12.000 динара. Томе треба додати још по неку таксу (та, како би без таксе, је ли?).

--- Kraj citata ---
Lazo kratko pitanje... Ja imam neku prikolicu koju mi je zoki pravio ... da li mogu da odnesem na masinac i da je oni atestiraju i da je registrujem ?

LSI:

--- Citat: Kapetan  19, 10, 2015, 19:57:55 posle podne ---
--- Citat: LSI  19, 10, 2015, 18:06:15 posle podne ---Ево, управо сам сазнао да испитивање прикључних возила (читај: наших приколица) кошта на Машинцу од 5.500 до 12.000 динара. Томе треба додати још по неку таксу (та, како би без таксе, је ли?).

--- Kraj citata ---
Lazo kratko pitanje... Ja imam neku prikolicu koju mi je zoki pravio ... da li mogu da odnesem na masinac i da je oni atestiraju i da je registrujem ?

--- Kraj citata ---

Ја сам тако разумео објашњење које сам добио у МУПу. Ипак, прво бих назвао Машинац, да не бих узалуд "шетао" приколицу по граду. У овој земљи више ништа није сигурно...

lionking:
eh kakvi ste, ja ocekviao neki konkretan predlog kako to ispod zita negde podmazati i resiti  no125

prikolicu je prosli vlasnik dobio od komsije, njemu trebala veca, komsiji manja i resen problem, prikolicu koju je dobio, dakle ova sto je kod mene je dobio uz napomenu da ako ga neko pita ne zna od koga je dobio , tako da mislim da mi nije od pomoci to ....

@Kapetan, ne mozes, kratko i jasno  stri ako nisi masinska radionica ovlascena za izradu prikljucnih vozila, a nisi, ti sam da napravis prikolicu i uradis atest je zabranjeno nakon 2013. do tad je moglo, napravis, odvezes na atest na masinski fax, i resavas dalje papire dosta lako, sad vise ne moze

@Alexa, ako nekako nadjem dosije i da je nekad bila registrovana, i onda sa tim na kog se vodi napravim KP ugovor, onda bi to pilo vode tako ? i kako to proveriti :(

p.s. cuo sam da posto u dozvoli za prikolice, bar za samogradnju, ne pise bog zna sta, da bi moglo recimo da kupim neku obicnu iz samogradnje koja ima papire, pa na te papire da vozim ovu moju ? jedino je 2 osovinka nosivosti 1,8T, ali nema veze, sta pandur zna

LSI:

--- Citat: lionking  19, 10, 2015, 21:56:09 posle podne ---...
@Alexa, ako nekako nadjem dosije i da je nekad bila registrovana, i onda sa tim na kog se vodi napravim KP ugovor, onda bi to pilo vode tako ? i kako to proveriti :(

--- Kraj citata ---

О томе сам вам ја причао - моја приколица је фабрички направљена (Брако, Македонија), сачувао сам оригинал рачун, гаранцију, податке о претходним регистрацијама... Ништа не вреди.
По новим прописима, захтева се хомологација те конкретне приколици и зато захтевају атест.

Што се тиче оне друге - из самоградње - сад проверавам да ли ће ми одобрити технички преглед на основу атеста који је урадио Машински факултет пре три године, обзиорм да је била регистрована.

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju