E, ovako treba... > NAUTIČKA DISKUSIJA
prikolica i registracija
lionking:
Posto su lopovi u drzavi smislili kako je zabranjeno pravljenje prikolica i atestiranje i registracija istih, a ja sam uz camac koji sam letos uzeo dobio jednu malo stariju, ali vrhunsku 2-osovinku, nemacku, firma se zove HEKU, rade i dan danas, ima sve plocice i na prikolici, i na sapi i na osovinama, nosi 1800kg, i lezi na putu savrseno (naravno tako sam cuo, nisam je vozio bez papira ni slucajno ako neko pita ha )
e sad kao i vecina prikolica kod nas, i za ovu su papiri davnih dana izgubljeni, a kako vise nema samogradnje, ne mogu da je "provucem" tako, a posto ovakva prikolica nova kosta 1500-2000e, jako bi voleo da je nekako registrujem, posto kolko znam legalno i zvanicno nema kako, zanima me da li postoji neka nasa "precica" da dobijem neke papire pomocu kojih mogu da je regitrujem ? bilo koji savet i preporuka bi pomogli hi
Alexa:
Nisi dovoljno jasan no125 . Ako je ikada bila registrovana u MUP-u postoji evidencija odn. dosije. Ako nije a nemas nikakve papire to je vec problem. Da bi kod nas registrovao prikolicu iz uvoza, potreban ti je racun o kupoprodaji, izvozna carinska deklaracija iz zemlje gde je kupljena, overen ulaz u Srbiju (prijava za carinjenje), uvozna deklaracija i potvrda o placenoj carini i PDV-u, COC dokumenat (deklaracija proizvodjaca), na osnovu koga se dobija potvrda o homologaciji od Agencije za bezbednost saobracaja, tehnicki pregled i to je to jh
Nadam se da sam te utesio stri
Bakara:
Nisi ga utešio, a ni mene sa sličnim problemom ;-)
Mislim da je pitanje više usmereno na to da li postoji ikakav nacin da se npr kod nekoga ko pravi prikolice, uradi nešto sitno i za neki razuman novac dobije neka potvrda ispod žita sa kojom može na atest. Tako nešto
neptun:
I ako proizvodjac nije na nekom njihovom spisku opet problem. Trenutno ni sami ne znaju sta ti sve treba. Moja je normalno registrovana vec godinama, fabricka nemacka prikolica, pa opet nesto ne moze. Mi drzavu nemamo, pa se ne treba ni cuditi.
Alexa:
http://www.registracija-vozila.rs/novosti-registracija-vozila-i-osiguranje/1211-problemi-pri-registraciji-prikolica
Cuo sam da su silne prikolice oduzete i neki ljudi hapseni zbog fals papira. Mislim da je to sada "nemoguca misija" jer ima samo par licenciranih proizvodjaca u Srbiji (Metalkov, Autoremont, Zastava) a od njih sigurno necete dobiti dokumentaciju za prikolicu koju nisu oni napravili. Uvoz sam u prethodnom postu objasnio, cak i da neko moze da napravi neku dokumentaciju, opet ce nedostajati odjavljena saobracajna dozvola i izvozna carinska deklaracija. Probajte jednog speditera iz SU, Metropolit se zove, tel. 024/572-800 i 572-900, oni su nekada imali svoju firmu Becu i preko nje pravili papire za aukcije. Neznam da li jos uvek rade, ja sam nesto sa njima radio pre 6-7 godina.
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
Idi na punu verziju