E, ovako treba... > Brodogradnja

DILEMA

<< < (10/16) > >>

maverick:
Ja sam od onih koji znaju svasta raditi ali nisu majstori ni zasta  lol  lol imam dosta veliku radionu...dva co2 aparata, autogeni..elektro...i nekako bi mi najlakse bilo napraviti sam od čelika....pa pjeskarenje i kvalitetna zastita ako je to uopce moguce...i recimo da kod mene lima za ovako nesto kosta cca 1500 eura...700 eura kosta pjeskarenje i kvalitetna zastita...neznam...ali bubnicu napamet bar 1000 eura...
Recimo da samo to zamislio s nekakvim epoxy osnovnim bojama i izvana i iznutra...pa lakiranje...mada nemam viziju koliko uopce bi otislo boje za plovilo od recimo 8 metara....Što se tiče pogona i imam nekoliko motora pa to nije problem...sredjivanje iznutra koštao bi me samo materijal...i dosta toga vec imam...
Najvise me strah sto i kod mene a i po Srbiji vidim ljudi krenu pa izgore kroz vrijeme s tom izgradnjom i nikad ne dovrse....neki se u startu precijene...i na kraju obicno bude problem s finacijama...

BataC:
Naravno,sve treba dobro izvagati...Posebno finansijsku stranu...Ali(uvek to "Ali") ko nije poceo, nece nikada ni napraviti...

Zoran T:
Treba izvagati i dobro proceniti.Puno ih je ostalo nedovrseno jer su bili prevelik zalogaj.Znam i za dva moja nacrta jedan nije nikad ni poceo(stao covek na vreme) a za drugi je lim od 3mm istrulio u travi kuku cekajuci pocetak.I sa svim tim grubim racunima si jos u okviru cene transporta od preko a i kad bi doterao imas nekog troska za sredjivanje farbanje itd.Taj sareni nije mali camcic sa 7.8m*2.8m.
             evo i jedan kao recni 8.5*3   sa 2.7t na gaz od 25cm a da se smanjiti

Zoran T:
Razmak izmedju zelenih vertikalnih linija je 1m...radi nekog poredjenja

broker975fx:
A ovako nesto pa gore po slobodnom izboru http://www.kupujemprodajem.com/Pontoni-za-katamarane-i-plovne-objekte-1359843-oglas.htm?filter_id=

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju