E, ovako treba... > Vanbrodski motori
Duga ili kratka osovina
Zoran T:
Zasto 2 cilindra.Jedne godine kampujuci u Gaju odosmo preko puta camcam na plazu u Kostolac.Gumenjak sport 320 i johnson 6ks (1977g) supruga dvoje dece(tada mali bili) ker (foksterijer) i ja.Kupanje zezanje sve super al po izlasku iz Kostolackog rukavca docekala nas kosava i talasi.Duva od Dubovca bez milosti.Sve je bilo dobro dok ne prodjosmo Stojkovu adu i tu johnson pocne da trokira,puca,stuca jedva radi.Duva vetar ljuljaju talasi nema sanse da skidam kapu i cackam po motoru nego tako na jedan cilindar mic po mic do Gajskog rukavca.Probio kabal ili kapa od jedne svecice i jedan cilindar nije radio a na onaj drugi sam se izvukao posle 30min s pola Dunava.Eto zato penta s dva cilindra pa nek se zove kako hoces.Brena je Brena al dva puta je dva puta.....
MiletaStamat:
Imaću u vidu tvoje iskustvo i traziti sa dva cilindra, neku šesticu ili osmicu, jamahu, tohacu ili nešto slično. Bio i ja letos u Kostolcu, ali samo sam vozio kajak na njihovom jezeru, rukavcu :)
Zoran T:
Kupujes predpostavljam polovan motor kao i ja.Ako naletis na povoljnu cenu i u dobrom stanju motor kupi bez obzira dal je duga ili kratka noga.Mozda je bolje prilagoditi krmeno zrcalo motoru nego da se cimas sa motorom po majstorima svaki cas.Lutrija.
MiletaStamat:
Da polovan bih kupio, mnogo je novca u ovom trenutku za nov. Ima svašta na oglasima, i svi svoje hvale. Izuzetan motor, nije mnogo radio, kao nov je, uradjen servis, i još mnogo šta, a kada odeš da vidiš prodavac ga nije ni oprao od blata. Jbg. ko god prodaje njemu malo, ko god kupuje njemu mnogo novca. Za sada samo gledam upoznajem se sa svim što ide uz to. Ovaj moj stari tomos 4 ostaviću kao pomoćni, uradiću mu kvalitetan servis, i guraće on još dugo, a ako naleti nešto povoljno 6 ili 8 ks uzeću ako ne sada onda za narednu sezonu sigurno.
MiletaStamat:
Nešto razmišljam kad budem imao novac u džepu da ovde na forumu kažem šta mi treba, verujem da neko ko je dugo u nautici a bolje se od mene razume u pente bude imao motor baš za mene. Da ne kupujem po oglasima, jer kako se slabo razumem uvek postoji mogućnos da kupim neki krš. Nadam se da su ovde ozbiljni ljudi i da će stajati iza svojih reči i onog što prodaju. Ne znam da li je to uobičajeno da se preko foruma kupi penta.
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju