E, ovako treba... > Vanbrodski motori

Duga ili kratka osovina

(1/6) > >>

MiletaStamat:
Može li neko da me posavetuje da  li je na Pasari vodičanka bolje imati pentu sa dugom ili kratkom čizmom. Neki mi kažu da može i jedna i druga, ali ja bih voleo da čujem savete od već iskusnih pratilaca ovog foruma. Nameravam u skorije vreme da kupim neku četvorotaktnu pentu od 6 do 10 ks, pa ne bih baš da pogrešim, a nije zdravo ni zbog finansija, ne bih da kupujem i odmah prodajem ako pogrešim. Unapred hvala.

Zoran T:
Mislim da je kod njih standard kratka osovina.Bitno je da ti kavitaciona ploca pente bude uronjena u vodu oko 2,5-3cm uzmes metar pa izmeris ako je neko mozda prepravljao zrcalo.40-45cm i manje kraka a 50-55+cm duga.10ks ti je prejako za vodicanku a gledaj da penta ima 2 cilindra.Neznam za 4t i 5-6ks ima neka sa dva cilindra.8ks je prvi 2 cilindricni sa 4t i to bi ti bilo puna kapa.

MiletaStamat:
Hvala Zorane za savet, izmericu sve to pa ću videti. A pitaću i prethodnog vlasnika da nije nešto prepravljao, od  njega sam i dobio uz čamac tomos 4, ja nešto merio čini mi se da je duga čizma. Merio sam i čamac od vrha daske nosaca motora do dna čamca je 47 cm. A za motor videcu, mislio sam četvorotaktni zbog potrošnje, mošda baš 6 ks, i ja mislim da je on dovoljan za moju pasaru, jer ga i tomos 4 lepo gura, a ja ne želim da idem na trke nego samo da uživam, E bio juče u Grocku obišao marinu, ništa ne sredjuju sve zapusteno, i onaj nasip što su radili prošle godine se rasipa i urušava.

MiletaStamat:
Ubiće me žena :) samo visim na internetu i gledam pente, koje sve marke postoje, koje snage, koje su cetvorotaktne, dvotaktne, duge, kratke. To sam pre samo površno znao, sada se trudim da se što bolje upoznam, i da na proleće spreman izadjem na reku i uživam.

Zoran T:
I ja gledam i trazim motor te pratim oglase jos od letos.Sad su malo i pale cene.Trazi pentu sa 2 cilindra kao stalni pogon a 1 cilindar kao pomocni.

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

Idi na punu verziju