Imam više od 25 godina čamac na naduvavanje, s dve komore, s gumenim dnom, dvosed: 298 cm sa 90 cm. Kupljen na početku rada buvljaka u Bubanj Potoku - mislim da je bila na njemu oznaka SSSR, koja je izbledela i nema je više. Zadnjih desetak godina sam zaboravio na njega (i on na mene!), mislio sam da su ga u torbi pojeli miševi...
Pre desetak dana sam ga otresao od prašine, naduvao i - k'o zmaj. Već sam išao na veslanje s njim na obližnjem veštačkom jezeru - bez problema. Obzirom na godine, a i radi penzionerskog štosa, kupio sam elektromotor Sprinter 38 - 12V. Ali, pošto sam bio sam sebi smešan s akumulatorom od punta, kupio sam i namenski akumulator Long WP50-12NE12 50Ah: ukupno nešto ispod 30.000 RSD.
Juče mi komšija, koji ima "zabavu" da registruje "jeftino kupljeni čamac" BEZ PAPIRA (kupio ga u NS), kaže kako ZA SVAKI čamac, bez obzira da li je gumeni ili od plastike, mora registracija. Navodno su mu to rekli u Lučkoj kapetaniji Beograd.
Dakle, ja sam tvrdio da ne mora registracija za čamce ISPOD TRI METRA - od gume, drveta ili plastike... Tako mi je rekao jedan proizvođač iz Vojvodine, za zainteresovani čamac od plastike dužine 3 metra i 160 eura.
Punih pet sati sam na forumu, u pretragama, čitao i zakon koji sam našao na NET-u, ali nigde nisam decidno našao da li se registruju plovila kraća od 3 metra ili ne?
Molim upućene da me savetuju, i posebno, ako je moguće, u kom članu Zakona - da se ne registruju ili registruju.
Drugari, hvala!