Autor Tema: GPS navigacija  (Pročitano 6844 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže tangabravo

• Rečni Drekavac
  • www.mojaladja.com
    • tangacharlie
  • Brod tip: mikrotoner-sailfish
  • Marina: ispod prozora
  • Veličina: 18 stopa
GPS navigacija
« poslato: 29, 06, 2015, 15:46:02 posle podne »
Evo opet mene. Pošto je ručni GPS za moj džep malo " potežak" rekoše mi da svaka GPS navigacija sa mapama koja ima   iGO softwer može na otvorenom prostoru - moru ,  da pokaže koordinate i da se koristi kao ručni GPS. Našao sam dobru GPS navigaciju povoljno, marka je MEDION - pocket pc model md 95790 ali gazda stručan kao i ja pa nezna koji je softwer. Može li ko pomoći sha

Van mreže zankiki

• Drekavac sa Srednjih voda
  • Pol: Muškarac
  • Dunav oko Novog Sada
    • Marissa
  • Brod tip: Pasaat 735
  • Marina: Plavi Dunavac, Novi Sad
  • Veličina: 8.65
Odg: GPS navigacija
« Odgovor #1 poslato: 29, 06, 2015, 15:57:41 posle podne »
A što lepo ne kupiš android telefon sa gps-om i završiš posao?

Van mreže berkut

• Brodski mali
  • *
  • www.mojaladja.com
« Odgovor #2 poslato: 29, 06, 2015, 16:13:11 posle podne »
iGO ради у њему лепо,то није оригинални софтвер али ради,и сам имам један такав уређај одавно и служи ме добро...

Van mreže tangabravo

• Rečni Drekavac
  • www.mojaladja.com
    • tangacharlie
« Odgovor #3 poslato: 29, 06, 2015, 22:13:14 posle podne »
     Ma ZANKIKI rekli mi ljudi za tu soluciju i ja bio tvrdo rešio ali onda problemi , te ovaj nepodržava te onaj nemože bez kartice- a ja neću sa karticom - pa onda mog klinca iz komšiluka pokaže koordinate i ma koliko ga šetao koordinate iste , i ja se onda popišmanio. Ako ti znaš neki određeni model koji će to da radi bez kartice , ti mi kaži. Meni isključivo treba da mi odredi koordinate na pučini da znam posle da se vratim na isto mesto.

Van mreže zorter

« Odgovor #4 poslato: 29, 06, 2015, 22:20:31 posle podne »
Igo8 je odlican navigacioni sovtfer i ne treba SIM kartica da bi radio. Potrebno je samo da telefon ima GPS prijemnik a to vecina novih android telefona ima. Znaci uzmi bilo koji android novijeg datuma i ne brini. Ja imam Kineza ZTE Blade Q i radi odlicno. Na netu mozes naci verziju koja odgovara tvom uredjaju i ispratis postupak instalacije. Imas dosta i na YT pa pronadji sta ti treba. Uglavnom se instalacija razlikuje po rezoluciji ekrana a i to, ako ne znas koja je, mozes naci na netu po modelu koji imas.

Da dodam veoma vaznu stvar. Ne treba ti SIM kartica ali ti treba memorijska mikro SD kartica posto se program instalira na nju i to min od 2 Gb.

Van mreže berkut

• Brodski mali
  • *
  • www.mojaladja.com
« Odgovor #5 poslato: 30, 06, 2015, 09:41:34 pre podne »
Можда је корисно да се зна да постоје радио уређаји-бродске станице које имају навигацију уједно па се једном куповином две ствари решавају...

Van mreže Kapetan

• Administrator
  • www.mojaladja.com
    • Ypsiolon
  • Brod tip: Aloa 23
  • Marina: Nautilus marina
  • Veličina: 7 m
« Odgovor #6 poslato: 30, 06, 2015, 09:54:28 pre podne »
Можда је корисно да се зна да постоје радио уређаји-бродске станице које имају навигацију уједно па се једном куповином две ствари решавају...

ali nikako nisu jeftine...

da se nadovezem na gornju temu, na android telefonu ti ne treba ni kartica... software se instalira na internu memoriju telefona...  i onda samo kliknes i stavis tacku u omiljene uz prigodan opis i imenovanje iste ... tipa : ""sirena izronila" , "odkacilo mi se sidro", "video onu sisatu"..... :D

ujedno GPS u svim ovih uredjajima ima gresku oko 10 metara , pa sad naci bas tacku gde si bio, u okviru ovih 10 metara, je problem pogotovo na vodi gde je prvi reper 300-400 metara, ili vise,  na obali  ...

Van mreže neptun

• Savski dupegric . Kratkorepi
  • www.mojaladja.com
    • neptun
  • Brod tip: neptun22
  • Marina: gabbiano
  • Veličina: 7m
« Odgovor #7 poslato: 30, 06, 2015, 12:43:19 posle podne »
Ja koristim onaj navionics na androidu i to radi odlicno ima i mape. Radi savrseno. Ne treba mu internet, mape skines kuci. Imam dva telefona za slucaj da jedan rikne i papirne mape i kompas za rezervu. Peljar sam skinuo sa neta za celu grcku, pa istampam deo koji mi treba. I to je to sto se tice navigavije.

Van mreže Bakara

• Administrator
  • Kapitalac Dunavski
  • Brod tip: Riviera
  • Marina: Zemun
  • Veličina: 8.7m
« Odgovor #8 poslato: 30, 06, 2015, 13:10:28 posle podne »
E moram probati taj navionics, ako sam razumeo neptuna, imaju karte i za nasu zemlju, pa da vidim kako to izgleda.
Svaki dan proveden na reci, ne racuna se u zivotni vek

Van mreže neptun

• Savski dupegric . Kratkorepi
  • www.mojaladja.com
    • neptun
  • Brod tip: neptun22
  • Marina: gabbiano
  • Veličina: 7m
« Odgovor #9 poslato: 30, 06, 2015, 18:23:46 posle podne »
Da,  ima mapa dunava i save, al nema na njoj nista. Ali ipak dosta pomaze. Znas gde si, koliko brzo ides, po negde i ima neka informcija, al uglavnom oko bg a. Na moru ima sve. Informacije o svemu i svacemu, dubine, svetionici, upozorenja, plima i oseka, informacije o lukama.... Postoje i fotografije uvala i bitnih mesta, al za njih treba internet. Ostalo sve radi bez neta

Van mreže tangabravo

• Rečni Drekavac
  • www.mojaladja.com
    • tangacharlie
« Odgovor #10 poslato: 30, 06, 2015, 22:29:30 posle podne »
E narode ljucki ste mi pomogli , odmah tražim pogodan mobilan a staviću i mikro karticu mada meni mape uopšte nisu potrebne jr ću ja kući na googl-earthu da nađem približne koordinate , a kada stignem dole odem na pučinu npo tim koordinatama i onda palnem sonar i kadfa okibicujem odgovarajući teren ja memorišem lokaciju i poso završen , još mi samo preostaje kome da prodam tune i gofove koje namlatim stri. Ko dođe na Kasandru neka siđe do Glarokavos- lagune biće domaćeg crnjaka i kleke -ja pravioi ladno pivo na panel 114

Van mreže zorter

« Odgovor #11 poslato: 01, 07, 2015, 05:49:58 pre podne »
..........
da se nadovezem na gornju temu, na android telefonu ti ne treba ni kartica... software se instalira na internu memoriju telefona...  i onda samo kliknes i stavis tacku u omiljene uz prigodan opis i imenovanje iste ... tipa : ""sirena izronila" , "odkacilo mi se sidro", "video onu sisatu"..... :D
..........

Naravno, moze i ovako ako telefon ima memoriju velicine 2 Gb (za IGO8) a Navionics, sve zavisi koliko mapa hoces da instaliras.
Evo ti link za download nekoliko Navionics verzija pa ti odaberi koji ti se svidja. Imas i za tablet i za telefon.

https://play.google.com/store/search?q=navionics&hl=en

Sretna plovidba i mirno more.......

Van mreže berkut

• Brodski mali
  • *
  • www.mojaladja.com
« Odgovor #12 poslato: 01, 07, 2015, 09:45:55 pre podne »
I GLONAS i GPS za civilnu upotrebu ne smeju da budu u metar tačni,GLONAS je dosta tačniji posebno u ovo vreme ali ni on ne sme da bude sto posto tačan.U pravilu ako se ne pomera par sati sa mesta rezultat je nejpreciziniji mogući sa "ovozemaljskim" prijemnicima....

Van mreže zankiki

• Dunav oko Novog Sada
    • Marissa
  • Brod tip: Pasaat 735
  • Marina: Plavi Dunavac, Novi Sad
  • Veličina: 8.65
« Odgovor #13 poslato: 01, 07, 2015, 10:23:45 pre podne »
E moram probati taj navionics, ako sam razumeo neptuna, imaju karte i za nasu zemlju, pa da vidim kako to izgleda.

Za Dunav je ipak laptop sa GPS prijemnikom zakon... U njega Nroute i waterways, ili opencpn i karte sa plovputa...

Van mreže berkut

• Brodski mali
  • *
  • www.mojaladja.com
« Odgovor #14 poslato: 01, 07, 2015, 10:58:12 pre podne »
To već ne znam.Karte su druga priča...koliko znam samo RAY MARINE i VOLOČKIN daju besplatne ažurirane karte ali jedino ako se kupi njihova oprema.Za nekomercijalnu plovidbu izgleda kako se ko snađe...