22/07/2015
Po običaju, krećemo rano dalje. Tj, ja krećem rano dalje. Posle ovoliko dana na vodi, moju posadu zvuk reno-a više ne budi, nego uspavljuje. Kad stojimo ustanu relativno rano. Kad putujemo umeju baš da odvale ujutru. Zbog dugogodišnje navike ranog ustajanje ja sa svakako budan oko 6. Temperature su svaki dan vrlo blizu 40 stepeni, i trudim se da putujemo što više ujutru dok nije jako sunce, i eventualno još sat - dva pred mrak.
Prvo stajanje je kod Grocke, iza ade koja se simpatično zove Goli Đoka. Doručak i jutarnje kupanje. Dunav je negde oko 27 stepeni, pa se čovek ne može ni valjano rashladiti, nego smo po ceo dan u vodi.
Nastavljamo do Bele stene, plaže na ostrvu koje deli velike od srednjih voda. Provodimo popodne na sidru, i na obali praćakajući se po plićaku. U restoranu "bela stena" lepo ručamo, moji meso, a ja riblju čorbu, i to odličnu. Posle ručka sam zaspao u vodi, pošto je toliko toplo da ceo dan ni ne izlazimo napolje. Naravno, Jasna je i ovo zabeležila fotoaparatom.
Predveče ulazimo u male vode, na oprobano mesto za spavanje. Dolazi Dare i donosi toliko čekane štiftove. Uz ladno pivo, rakiju i razgovor vreme brzo i prolazi i već je uveliko mrak kad sam ga gumenjakom vratio na mesto gde je parkirao.
Uzvodno prema Vinči... Valjda

Ovo je Vinča... Valjda... nisam baš siguran :)

Nizvodni ulaz u male vode

Male vode

Stižemo na belu stenu... već je upržilo

Ručak kod lokalnog trovača :)

Verni brod spava na sidru

Dok neki spavaju u vodi

Radni dan je pa nije gužva

Malo umetničkih...

Vraćamo se u male vode

Uživamo u svakom trenutku, svesni da se putovanje bliži kraju :(

...

...