E, ovako treba... > Metalni čamci
od virtuale do reale
Arsa:
Zorane, svaka čast za odrađen posao! clap
Prosto nisam verovao da će čamac sa ovakvim, zasečenim pramcem ići dobijenom brzinom.
Mislio sam da će stvarati veći otpor u plovidbi.
Eto, čovek se uči dok je živ.
Stvarno je dobro što postoje ovakvi sajtovi gde se može svašta videti i naučiti.
Još jednom, hvala na ovoj temi. hi
dragand:
Ako se zajedno nadjemo na vodi u Grockoj možeš uzeti moju 15-ticu pa probaj kako se ponaša 114
marke:
Izvinjavam se sto upadam ovako u temu ali koji je razlog da pramac bude ovako odsecen? sha
Zoran T:
Pozdrav Marke.Ima viset razlogaa zasto pramac izgleda ovako.Odgovarat cu u nekoliko puta sa slikama da to pokusam objasniti vec me neko i pitao za neobican pramac.Glavni i osnovni razlog su talasi i to talasi plitke vode izazvani jakom kosavom.Specificno za te talase je da su brzi strmi i jako kratki tj rastojanje izmedju tih talasa je jako kratko zbog uticaja plitke vode ne mogu da naprave vecu ampitudu kao na moru a i visina talasa zavisi od dubine vode.
Zoran T:
Kad bi zasiljio ovakav camac sa najvecom sirinom iza polovine pramac bi se na drugom vecem dunavskom talasu zabijao u vodu a ne izdizao.5_6 talas za redom koji je obicno i najveci bi prelivao preko palube najverovatnije jer nebi imao dovoljno uzgona na samom pramcu.
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju